09-04-2016

Heracles wint op Woudestein van Excelsior

Wout Weghorst scoorde op Woudestein twee keer.

ROTTERDAM – Heracles Almelo maakte in de uitwedstrijd tegen Excelsior een bliksemstart en stond al na zes minuten spelen op 0-1 toen spits Weghorst scherp reageerde op een snel genomen vrije trap van Bruns en met een lobje de Rotterdamse doelman het nakijken gaf. De Almeloërs speelden superieur en bleven scherp tijden spelhervattingen waardoor Excelsior nauwelijks kansen kreeg. Toen Heracles nog voor rust op 0-2 kwam door opnieuw Weghorst via een fraaie steekpass door het midden van Bel Hassani, leek de strijd vroegtijdig gestreken. Het was de tiende seizoentreffer van de lange spits.

Na rust dan een snelle aansluittreffer van de Rotterdammers. Kuwas kwam prima inlopen op een voorzet om een schot te lossen dat doelman Castro nog wel knap pareerde maar in de rebound was Kuwas wel succesvol en stond de 1-2 op het scorebord. Bij Excelsior keerde de hoop terug en werd de aanval gezocht. Heracles bleef echter attent en was vooral in de omschakeling gevaarlijk. De snelle Navratil gaf daarbij de juiste pass op de volkomen vrijstaande Zomer die koppend doel trof en daarmee de Rotterdamse hoop de bodem insloeg (1-3). Het resterende half uur was vervolgens een formaliteit waarbij Heracles nog de meeste doelrijpe kansen creëerde. Met de overwinning kroop Heracles naar de vierde plek in de ranglijst, zij het met nog steeds een negatief doelsaldo en dat is wel heel uniek. AZ en FC Utrecht kunnen de Heraclieden een dag later echter weer voorbij. Vitesse zag de achterstand oplopen door een gelijkspel tegen ADO Den Haag, zodat de Almeloërs met nog vier wedstrijden te gaan in de competitie, volop in de race zijn voor Europees voetbal.

Excelsior Rotterdam – Heracles Almelo 1-3 (0-2)
0-1 Weghorst (6), 0-2 Weghorst (37), 1-2 Kuwas (46),1-3 Zomer (60)

Fotoreportage: Harry Broeze