13-03-2016

Heracles scoort drie keer tegen Cambuur

ALMELO – Na vier nederlagen op rij heeft Heracles Almelo eindelijk weer een zege te pakken. Met de na een hamstringblessure terug gekeerde Droste weer op rechts in de verdediging en Pelupessy op zijn stek in de middenlinie leek ook het vertrouwen en vechtlust weer terug in het team van trainer Stegeman.
In de eerste 10 minuten was het wederzijds aftasten tussen de Almeloërs en de Friezen uit Leeuwarden maar de eerste kansjes kwamen voor de Heraclieden via Fledderus met een ver schot dat doelman Nienhuis niet klemvast kreeg maar uiteindelijk via de volgende corner niets opleverde. Pas na dik 20 minuten was Heracles dichtbij een doelpunt toen Navratil op rechts Bruns wegstuurde en diens voorzet door Weghorst via de paal naast belandde.
Cambuur had nog geen kans gehad maar nam na ruim30 minuten toch de leiding toen Byrne zich op het middenveld vrij speelde en van afstand het doel van Castro trof (0-1). Even daarvoor  ontsnapte Te Wierik aan een penalty door spits Barto aan banden te leggen maar scheidsrechter Kamphuis woof het protest van Barto weg.
Weghorst leek twee minuten later het antwoord te hebben op de Friese treffer maar verdediger Mac-Intosch zette hem op het allerlaatste moment de voet dwars. Heracles poogde nog wel in de eerste helft langszij te komen maar Bruns en Fledderus kwamen niet verder dan een bal op het Friese doel.
Na rust twee ongewijzigde ploegen met duidelijk een nog meer strijdend Heracles en dat werd na vijf minuten beloond met een treffer van Weghorst die zijn eerste inzet nog zag gekeerd door Nienhuis maar de rebound onberispelijk in het net pareerde (1-1).
Cambuur probeerde via Byrne het tij te keren, maar Heracles leek ontbrand hoewel Weghorst naast kopte, Zomer zijn kopbal zag gekeerd en Navratil voorlangs schoot. Cambuur kwam nauwelijks nog tot kansen en toen invaller Gosens na dik een half uur in de tweede helft Nienhuis kansloos liet, was het feitelijk ‘kat in het bakkie’ voor de Heraclieden.
Cambuur deed weliswaar alles om de bal richting Barto of invaller Van Veen te krijgen maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Heracles hield het veld klein en profiteerde in blessuretijd met een snelle omschakeling via Weghorst die met een sliding nog net de bal naar invaller Garcia kon loodsen en deze stuurde op zijn beurt Bel Hassani voorwaarts die de laatste verdediger uitkapte en doelman Nienhuis met een snoeihard schot van buiten de zestien meter het nakijken gaf (3-1).
Voor de Leeuwarders een bittere pil die concurrent De Gaafschap wel de winst zagen pakken tegen Roda JC en daarmee de rode lantaarn  overdeden aan de Friezen.
Trainer John Stegeman toonde zich verheugd dat een negatieve spiraal was doorbroken hoewel hij nog niet tevreden was over de passing in vooral de eerste helft. Hij gaf zijn team de credits dat ze bleven strijden voor een goed resultaat en gaf de supporters een pluim voor hun steun.
Zaterdag mag Heracles Almelo het in Heerenveen opnemen tegen de mannen van trainer Foppe de Haan. Het wisselvallige team uit het Friese Haagje wist dit weekend lijstaanvoerder PSV in Eindhoven te bedwingen met 1-1.

Heracles Almelo - SC Cambuur 3-1