28-02-2016

Monsterzege Roda op falend Heracles in Almelo

Van de 26 goals die Roda JC tot en met speelronde 25 scoorde, maakte het er liefst 8 tegen Heracles Almelo.

ALMELO – Niet een briljante strategie van Roda-trainer Kalezic bezorgde de tegen degradatie strijdende Limburgers een monsterzege van 0-5 in de uitwedstrijd op Heracles Almelo maar het collectief falen van 14 ingezette Heraclieden tegen een vormloos maar knokkend Roda.
Heracles-trainer Stegeman begon weer met Pelupessy op de rechtsbackplaats vanwege blessures van Droste en Breukers en de trainer riep daarmee opnieuw verdedigende problemen op. Pelupessy, normaliter de ‘stofzuiger’ voor de laatste linie, voelt zich op die plek niet op z’n gemak en dat brengt onzekerheid in het collectief van de defensie. Heracles begon dus met vooral de bal achterin rond te spelen waardoor het eerste half uur van de wedstrijd het aanzien niet waard was en de rest van de wedstrijd nauwelijks beter, daar kon ook trainer Stegeman aan de zijkant niets aan veranderen. Voeg daarbij het aanvallend falen van de middenlinie en de nederlaag is verklaard, mede ook omdat Roda JC wel fel begon met het besef dat de concurrentie onderin de ranglijst, een dag eerder wel punten pakte.
Roda kwam op 0-1 na een afgeslagen vrije trap van Heracles waarbij Zhukov volkomen vrij de bal achter doelman Castro kon tikken 0-1. Roda-aanvaller Van Duinen zorgde nog voor de rust voor 0-2 door prima te scoren uit de draai. Heracles kwam in de eerste helft niet verder dan toevallige doelpogingen van Darri, Weghorst, Te Wierik (paal) en Garcia terwijl Bruns ook nog ten onrechte een gele kaart opliep.
In de rust offerde trainer Stegeman de als middenvelder begonnen Gosens voor Navratil om meer aanvallende impulsen te brengen maar het was Poepon die de Limburgers al snel nog meer in het gerief zette door de 0-3 te laten aantekenen.
Heracles bakte er aanvallend niets van en hield het bij afstandsschoten van Darri, Bruns en Fledderus die allen over het doel van doelman Van Leer in de tribune verdwenen. Opnieuw Poepon en invaller Ngombo bezorgden Heracles een nog grotere nederlaag terwijl kort daarvoor van Hyfte zijn inzet op de paal zag belanden. Roda JC pakte deze competitie maar liefst zes punten tegen Heracles dat zo verrassend hoog op de ranglijst stond, maar deze derde nederlaag op rij kon ook wel eens een vrije val van de Almeloërs inluiden.

Heracles - Roda JC 0-5
(0-2)
0-1 Zhukov (29), 0-2 Van Duinen (43), 0-3 Poepon (49), 0-4 Poepon (79), 0-5 Ngombo (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze