Sportberichten


Plaatsing  
 
21-02-2016  

Almelose Eurosped TVT wint nationale volleybeker

 

ALMERE – Twee keer in de competitie delfde het Almelose Eurosped TVT het onderspit tegen het Ootmarsumse Set Up’65 maar de ‘wraak’ was zoet in het Topsportcentrum Almere. Eurosped TVT was in de final four de underdog want ook Alterno had in de competitie al twee keer gewonnen van het Almelose team. Alterno verloor zaterdag en vandaag werd Set Up’65 aan de Almelose zegekar gebonden. Een prestatie van formaat want het jeugdige Europsped TVT had in de afgelopen maanden ook nog te maken met Europees volleybal.
In deze onvervalste Twentse derby en nationale finale trok  Set Up’65 nog aan het langste eind in de eerste set met 16-25 maar Eurosped TVT kwam in de tweede set langszij door een score van 25-19. In de derde en beslissende vierde set wist Eurosped TVT het Ootmarsumse team in deze zinderende bekerfinale telkens voor te blijven (25-17 en 25-19). De nationale volleybalbeker gaat dus voor het eerst mee naar de IISPA in Almelo. Coach Jan Berendsen glunderde en was trots op zijn jonge team. Voor hem persoonlijk gold dat iets minder, omdat in het verleden voor de overstap naar de topsporthal in Almelo, al drie keer eerder de beker werd gepakt onder de naam Pollux. Voor Set Up'65 rest revanche op Eurosped TVT in de kampioenspool om het nationale volleybalkampioenschap in de eredivisie.

Bij de heren ging de nationale beker eveneens naar de underdog. Het Zwolse Landstede kon de beker voor de vierde keer pakken, maar het Groningse Lycurgus pakte de winst met 1-3 (25-18, 20-25, 26-28, 15-25).

Archief
Terug naar vorige pagina