20-02-2016

Heracles kan niet stunten in Eindhoven

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft na de thuisoverwinning met 2-1 op kampioenskandidaat PSV niet kunnen stunten in de uitwedstrijd. PSV stelde de 2-0 overwinning al veilig in de eerste helft mede dankzij een cadeautje op slag van rust van scheidsrechter Makkelie.
Heracles begon met Wout Droste in de basis. De Oldenzaler leek weer wedstrijdfit, maar werd nog voor de rust vervangen door het inbrengen van Gosens. PSV begon fel aan de wedstrijd en boekte al in de derde minuut succes toen de mee opgekomen Willems de bal bij Pröpper neerlegde die beheerst afrondde (1-0).
Verdedigend liet Heracles weinig steken vallen en opnieuw bleek doelman Castro in goede doen te zijn. Aanvallend konden de Almeloërs nauwelijks een potje breken, zij het dat Bruns zijn schot nog net naast het Eindhovense doel zag belanden doordat doelman Zoet er met de vingertoppen bij kon. De rust leek dus met een minimale achterstand bereikbaar voor de Heraclieden maar daar dacht scheidsrechter Makkelie anders over toen hij de mee verdedigende spits Weghorst terugfloot en de bal op de stip legde. Weghorst kreeg voor de vermeende overtreding zelfs geen geel maar Peirero verzilverde het cadeautje wel (2-0).
In de tweede helft nam PSV duidelijk gas terug met met de Champions League wedstrijd van woensdag tegen Atlético Madrid voor de boeg. Heracles probeerde meer aan te vallen waardoor er ook meer ruimte ontstond voor de snel schakelende Eindhovenaren.  Het gaf doelman Castro de gelegenheid om uit te blinken bij een kopbal van Peirero.  PSV kreeg nog wel wat gemiste kansen maar drong niet fel meer aan en Heracles liet het bij vergeefse pogingen van Fledderus en Van Ooyen.
Heracles zakte van de derde plek op de ranglijst doordat AZ haar zegereeks voortzette en wist te winnen in Groningen. De Almeloërs wacht zondag 28 februari de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

PSV – Heracles 2-0 (2-0)
1-0 Pröpper (3), 2-0 Pereiro (45/strafschop)

Fotoreportage: Harry Broeze