Sportberichten


Plaatsing  
 
18-12-2015  

Enschede redt FC Twente met borg van 32 miljoen

 

ENSCHEDE – Hoe de malaise bij FC Twente heeft kunnen ontstaan, deed er even niet toe in de raadszaal van Enschede. Voorop stond of een gemeentelijke garantiestelling voor een banklening van 32 miljoen euro het voortbestaan van de club kon af zekeren. Een voorwaarde die ook de licentiecommissie van de KNVB al eerder stelde in de strafmaat van de club wegens onduistere transferafspraken met investeerder Doyen Sports.
De gemeenteraad stemde met 28 stemmen voor de garantstelling maar onder voorwaarde dat stadion Grolsch Veste in handen komt van een aparte stichting en de supportersverenigingen meer bestuurlijk betrokken moeten worden met de club.
Door de geborgde lening kan FC Twente een schuld van 17 miljoen euro aflossen aan de gemeente en ook een aantal schuldeisers afkopen, zij het dat deze gezamenlijk wel vijf miljoen euro moeten kwijtschelden. Tot die schuldeisers behoren o.a. de oud- bestuurders Munsterman en Van der Laan die de deal met Doyen Sports afsloten.
Het besluit van de gemeenteraad werd op de tribunes bij Vitesse in Arnhem door supporters met gejuich ontvangen hoewel de stand daar geen aanleiding toegaf. FC Twente verloor de laatste wedstijd van dit jaar kansloos met 5-1 en zal op ht sportieve vlak ook nog orde op zaken moeten stellen. Dit met de wetenschap dat de aanklager van de KNVB en de FIFA de club ook nog straffen kunnen opleggen.

Archief
Terug naar vorige pagina