Sportberichten


Plaatsing  
 
17-12-2015  

Eurosped TVT in 8e finale Challenge Cup

 

ROVANIEMI – In het Finse Lapland dicht tegen de poolcirkel, plaatste  het Almelose Eurosped TVT zich vanavond voor de achtste finales om de Europese Volley Challenge Cup. Het plaatselijke WoVo Rovaniemi werd in vijf sets verslagen (25-12, 26-28, 16-25, 25-20 en 8-15) na de 3-0 thuisoverwinning in de topsporthal IISPA van vorige week.
De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen hadden aan twee sets genoeg maar het werden er drie. Vooral de eerste set leek een breekpunt want de 'rookies' van WoVo begonnen overdonderend en pakte een ruime setwinst (25-12). In de tweede set kwam Eurosped TVT langzaam op stoom om uiteindelijk na het derde setpoint de eerste setwinst veilig te stellen met 26-28. Het bleek een breekpunt want Wovo kwam in de derde set niet verder dan 16-25 waardoor de Almelose delegatie de achtste finale veilig stelde. WoVo vocht in de vierde set nog wel om de eer en won deze uiteindelijk met 25-20. In de vijfde set was de weerstand echter gebroken. Eurosped TVT haalde de derde setwinst eenvoudig binnen met 8-15. 

Eurosped TVT arriveerde woensdagmiddag in de 'hometown from Santa Claus' waar vooraf werd verkondigd dat men niet aan kerstcadeautjes deed. Wel wordt op vrijdag, de dag van het vertrek, nog een ontmoeting met 'Santa' geregeld.

Achtste finale EU Challenge Cup 2016
In de achtste finale mag Eurosped TVT het opnemen tegen het Russische Zarechie Odintsovo dat de Nederlandse koploper VC Sneek twee keer met ruime cijfers versloeg. Het team uit Moskou was zeven jaar geleden verliezend finalist in de Champions League.
De eerste wedstrijd is medio januari in de IISPA te Almelo waarna een week later de return in Moskou volgt.

Archief
Terug naar vorige pagina