Sportberichten


Plaatsing  
 
15-12-2015  

Licentiecommissie KNVB mild voor FC Twente

 

ZEIST – De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente een boete opgelegd van ruim 45.000 euro wegens het onder de pet houden van geheime afspraken over transferrechten met investeerder Doyen. Ook mogen de Enschedeërs van de KNVB gedurende drie jaar niet uitkomen in internationale bekercompetities en moet de club alle medewerking verlenen een een extern onderzoek naar de overeenkomst met Doyen.
Met de voorlopige straf is de licentiecommissie van de nationale voetbalbond mild voor de Tukkers, zo reageert men in kringen van de voormalige semi-profclubs AGOVV, FC Haarlem en Veendam die wel hun licentie kwijt raakten omdat men de financiën niet op orde kreeg.
Of die mildheid te maken heeft met het voornemen van de gemeente Enschede om een borg te verlenen voor een banklening van 32 miljoen euro is daarbij een schot voor open doel. De gemeente investeerde eerder in een lening van 17 miljoen euro voor de verbouw van het stadion van de club en krijgt dat geld dan terug. Ook andere schuldeisers deden water bij de wijn en nemen genoegen met een afkoopsom indien FC Twente de banklening met borg van de gemeente kan aangaan. De gemeenteraad van Enschede moet daar nog een besluit over nemen. De package deal is is noodzakelijk om de club weer een positief vermogen te geven.

Charmeoffensief

FC Twente lanceerde deze week een charmeoffensief van 20 pagina’s in de Twentse weekbladen van de Persdienst waarin de lofzang over 50 jaar FC Twente wordt beschreven. Ook in het Almelo’s Weekblad en dat is opmerkelijk omdat Heracles Almelo in die stad toch de grote concurrent is op Twents niveau. De sponsoren van FC Twente laten de club dus nog niet zakken. Dat doet evenmin de Vriendenkring van FC Twente die aankondigde de opgelegde boete van dik 45.000 euro door de licentiecommissie te zullen betalen.

New York Times
De perikelen van FC Twente hebben inmiddels ook de internationale pers bereikt. Zo schrijft de New York Times over de club die met investeerder Doyen schijnbaar een illegaal contract afsloot. De onthulling daarvan werd geopenbaard op de website Football Leaks. Doyen heeft met meerdere clubs in Europa afspraken en dat doet alle bellen rinkelen op de burelen van de FIFA.
FC Twente is dus nog lang niet uit de problemen. Zowel de openbaar aanklager van de KNVB kan nog nadere straffen opleggen en de FIFA kan bijvoorbeeld nog een transferverbod opleggen.

Archief
Terug naar vorige pagina