Sportberichten


Plaatsing  
 
13-12-2015  

Vitesse snoept puntje bij Heracles Almelo


Leerdam (Vitesse) had het moeilijk tegen Tannane.
 

ALMELO – Vitesse heeft in Almelo een 1-1 gelijkspel bevochten tegen naaste concurrent Heracles Almelo. De wedstrijd werd niet hetzelfde spektakelstuk als de strijd om de KNVB-beker maar het koste de Arnhemmers toch vier gele kaarten. Aan Almelose zijde liep Weghorst geel op.
Heracles opende al meteen met een kansje via Gosens die Tannane op maat bediende maar de rechterspits die Leerdam een slechte middag bezorgde schoot nipt naast. Nog geen paar minuten later deed Fledderus dat eveneens via een vrije trap en dik tien minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Liesveld kopte Te Wierik naast uit een vrije trap van Fledderus.
De Arnhemmers hadden duidelijk moeite met de druk die de Heraclieden zette waardoor het toch enigszins behoudend speelde.   Na een kwartiertje volleerde Tannane op aangeven van Bruns op het Arnhemse doel maar doelman Room wist nog net de bal te raken en had de mazzel dat de paal ook nog hielp.
Vitesse kwam feitelijk niet in haar normale doen en dat leverde na een half uurtje twee gele kaarten op voor Diks en Oliinyk. Even daarvoor had Weghorst ook een gele prent te pakken door een lichte overtreding toen hij verdedigend assisteerde.
Solanke zocht het Almelose doel vanaf afstand veel te hoog, Diks kopte nog in de handen van Castro, Yeini haalde Tannane neer en sprokkelde het derde  Arnhemse geel en Tannane schoot nog een keer over het doel van Room en daarmee zijn alle wapenfeiten voor de rust wel verteld.

Na rust kwam er meer spanning in de wedstrijd omdat ook Vitesse wat meer voorwaarts probeerde te voetballen en Heracles ook in de omzetting gevaarlijk bleef. Bruns wist Tannane te bereiken maar diens voorzet was net onbereikbaar voor Gosens. Aan de andere kant schoot Leerdam naast het doel van Castro en collega Room wist het Arnhemse doel te vrijwaren  van een schot van Bel Hassani nadat Bruns en Weghorst het voorbereidende werk hadden verricht. 
Even later werkte Leerdam de bal slecht weg en leed Makamba daarop balverlies waardoor Tannane van afstand in de hoek mikte en Room geen kans liet (1-0).
De Arnhemmers werden daarop fanatieker terwijl bij Heracles juist de foutjes er in slopen door lichtvaardig verdedigen van Vujicevic en Bruns. Het was de laatste die de fatale fout maakte waardoor Rashica een kwartier voor tijd alsnog de gelijkmaker kon laten aantekenen (1-1). Qazaishvilli het net daarvoor oog in oog met Castro die kans al laten liggen. Invaller Baker kreeg nog geel na een ongeoorloofde tackle op Gosens en commentaar op de leiding, maar beide teams wisten niet meer te scoren hoewel Te Wierik kort voor tijd daar nog het dichtst bij was.

Trainer John Stegeman kon wel leven met de uitslag: ‘We hebben bij vlagen goed gevoetbald maar waren wat onnauwkeurig in de passing. Het was wrang dat we vanuit de omschakeling de goal tegen krijgen (balverlies Bruns – red.) maar dat is ook de kwaliteit van Vitesse.’
Ook trainer Peter Bosz nam genoegen met het puntje: "Ik heb een uur lang een slecht Vitesse gezien. We kwamen niet onder de druk van Heracles uit. Nadat we op achterstand kwamen, toonden we wel agressie en speelden we beter. We maakten gelijk en met die uitslag kan ik wel leven.''

Heracles – Vitesse 1-1 (0-0)
1-0 Tannane (64), 1-1 Rashica (74)

Commentaren:
klik hier

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Weghorst (H), Diks, Oliinyk, Yeini, Baker (allen Vitesse)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Vujicevic, Fledderus; Bruns (Van Ooijen/79), Pelupessy, Bel Hassani; Tannane, Weghorst (Gladon/81), Gosens (Darri/87).
Vitesse: Room; Diks, Van der Werff, Kruiswijk, Leerdam; Yeini( (Baker/70), Qazaishvilli, Nakamba; Rashica, Solanke (Brown/71), Oliinyk (Dauda/87).

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina