Sportberichten


Plaatsing  
 
11-12-2015  

Rabobank stopt sponsoring hippische sport

 

ERMELO/UTRECHT – Hoofdsponsor Rabobank stopt vanaf 1 januari 2017 met sponsoring van de paardensportbond KNHS. Het aflopende contract wordt niet verlengd. In het Olympische jaar 2016 kan de KNHS nog volledig rekenen op de steun van Rabobank.

“Rabobank is sinds de fusie tot KNHS in 2002 hoofdsponsor,” zegt KNHS-directeur John Bierling. “Mede dankzij het partnership met de Rabobank heeft de paardensport zich verder kunnen ontwikkelen de afgelopen jaren en heeft de Nederlandse top zich blijvend aan de internationale top gevestigd. 2014 en 2015 waren voor de paardensport zelfs de succesvolste seizoenen aller tijden. Het Rabo Talentenplan zorgt voor doorgroei van talenten naar de senioren. Meer dan de helft van de ruiters uit de medaille-winnende teams in de Olympische disciplines op het WK en EK senioren in 2014 en 2015 komt voort uit het Rabo Talentenplan. Dat is ongekend en daar zijn we trots op. De paardensport is anno 2015 uitgegroeid tot een medaillefavoriet van de Spelen in Rio. Maar misschien nog belangrijker: samen met Rabobank hebben wij dromen van velen, ook lokaal, helpen waarmaken.”

De KNHS ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We hebben samen met Rabobank nog een prachtig Olympisch jaar in het vooruitzicht. Met nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we onze huidige sportieve successen continueren en verder uitbouwen,” zegt John Bierling. “De paardensport is een florerende sport. Met een omzet van 1,5 miljard euro per jaar is de paardensector na voetbal de sport met de grootste economische waarde.  De maatschappelijke betekenis van de sport neemt toe en de KNHS wil het clubhuis zijn voor alle paardenliefhebbers. We staan echt in verbinding met ruiters, verenigingen, manegehouders en fans in Nederland.” De bijdrage van de Rabobank is, hoe gewaardeerd ook, slechts een fractie van de totale financiering van de KNHS. “Het topsportbeleid blijft ongewijzigd en we hebben er alle vertrouwen in dat we nieuwe partners aan onze sport gaan verbinden. Paardensport is immers de mooiste sport van Nederland. Samen met 1 miljoen paardenliefhebbers delen we onze passie. En dat gunnen we iedereen.”

De Rabobank zal in overleg met de KNHS zoeken naar oplossingen voor de continuïteit van het KNHS Talentenplan na 2016.

Archief
Terug naar vorige pagina