Sportberichten


Plaatsing  
 
06-12-2015  

Feyenoord slaande naar winst op Heracles

 

ALMELO – De wedstrijd in de Rotterdamse Kuip tussen Feyenoord en Heracles Almelo was er een die op het scherpst van de snede werd gestreden met de nodige gezichtsblessures aan Heracles-zijde. Vooral spits Kramer toonde zich een Rotterdams straatschoffie dat meer met de ellenbogen voetbalde om de Heracles-defensie te ontregelen dan dat hij met de voeten voetbalde. Hij was de aanleiding dat Zomer even zijn zelfbeheersing verloor en rood kreeg van scheidsrechter Nijhuis omdat Daarlervener de Rotterdammer bij het shirt greep om hem tot de orde te roepen.
Heracles-aanvoerder Fledderus was daarvoor ook al getroffen door een elleboogstoot in de maag waarvoor Gustafson niet werd bestraft en ook het gezicht van Tannane kwam zichtbaar gehavend uit de strijd.

Voetballend waren de Almeloërs geenszins de mindere van de Rotterdammers maar na een half uurtje draaide een gelukschot van Elia van grote afstand via de tweede paal binnen omdat Fledderus meer te stellen had met zijn directe tegenstander dan dat hij zijn aandacht op de naderende bal kon richten. Bel Hassani had de gelijkmaker op zijn schoen maar doelman Vermeer deed waarvoor hij overkwam van Ajax door redding te brengen. Aan Almelose zijde voorkwam doelman Castro dat de Rotterdammers nog voor rust konden uitlopen via Gustafson.

In de tweede helft begon Heracles uitstekend maar Te Wierik en Tannane zochten het Rotterdamse doel een fractie te hoog. Met nog een kwartier voor de boeg vergat Tannane vanuit vrije positie, op aangeven van Bruns, de gelijkmaker in het doel te schieten. Daarmee nogmaals aangevend dat Heracles nog niet over het ‘killersinstinct’ beschikt om aan de top te kunnen blijven meedraaien. Toen even later zich het incident tussen Zomer en de zuigende Kramer voordeed en Zomer de kleedkamer mocht opzoeken, was de weg vrij voor de Rotterdammers om via een koppende Kuyt en schietende Kramer ruimer afstand te nemen.

Trainer Stegeman baalde flink van de gemiste kansen en gaf dat als oorzaak waarom de kans op meer succes niet kon worden verzilverd. Over de agressieve acties van de Rotterdammers gaf hij geen commentaar. Dat deden aan Feyenoordkant Kramer en Gustafson na afloop ook niet. Zij mochten van de clubadvocaat niet voor de camera verschijnen.    

Zondag 13 december wacht Heracles de zware thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Feyenoord – Heracles 3-0
(1-0)
1-0 Elia (31), 2-0 Kuijt (83), 3-0 Kramer (89)

Fotoreportage: Harry Broeze 


Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Vejinovic, Van Beek, Kramer (allen Feyenoord) en Te Wierik, Zomer,
Rood: Zomer (82)

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin (Van der Heijden/72), Kongolo; Gustafson, Vejinovic (Vilhena/65), El Ahmadi; Kuijt, Kramer, Elia.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Tannane (Gladon/89), Weghorst (Vujicevic/85), Gosens (Darri/78).

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina