29-11-2015

Heracles verspeelt aansluiting top 3 in Utrecht

UTRECHT – Heracles Almelo heeft in Utrecht verzuimt de aansluiting te houden met de top 3 van de eredivisie. De Almeloërs werden met 4-2 op vechtlust verslagen door een fanatiek strijdend FC Utrecht dat de gehele tweede helft met tien man speelde doordat Conboy met twee maal geel het veld af moest.
De wedstrijd stond in het teken van de 10 jaar geleden door een hartstilstand overleden Franse verdediger David di Tommaso en dat bezorgde Fc Utrecht de mentaliteit om te strijden tot het einde, iets waar de Hereclieden niet toe in staat waren en dat mag Heracles-trainer Stegeman zorgen baren.

De Almeloërs speelden in de eerste helft vanuit een gesloten verdediging om via de omschakeling de Utrechters het vuur aan de schenen te leggen. Dat lukte op slag van rust toen Gosens op het middenveld Ayoub de bal ontfutselde en deze bij de in de basis teruggekeerde Tannane inleverde. Tannane op zijn beurt bracht Bel Hassani in stelling en die faalde niet (0-1). Kort daarop liep de Deen Conboy tegen een tweede gele kaart aan waardoor Heracles kennelijk dromend de kleedkamer opzocht.

Na rust wist Fc Utrecht wel fanatiek strijdend de aanval te zoeken, terwijl Heracles teveel achterover leunde. Spits Haller zorgde voor het eerste gevaar maar zag zijn schot door de paal gekeerd. Het was de eerste waarschuwing die door Heracles niet als zodanig werd ingeschat. De Heraclieden speelden veel te traag waardoor Utrecht met 10 man een veldoverwicht opbouwde. Het was Barazite die voor de gelijkmaker tekende na een vloeiende aanval over meerdere schijven en even later zette hij zijn team zelfs op een 2-1 voorsprong.
De Heraclieden schrokken wakker en Tannane nam daarbij het voortouw door doelman Ruiter met een vrije trap van afstand te testen. Hij was het ook die een kort genomen hoekstop fraai in het doel krulde om daarmee zijn team weer op gelijke hoogte te brengen (2-2).
Heracles dacht daarna aan meer maar het team hinkte op twee gedachten. De Almeloërs kregen goeie kansen maar ‘vergaten’ de verdediging gesloten te houden. Spits Haller ontliep in de slotfase zijn bewaker Zomer om koppend uit een voorzet de 3-2 op het scorebord te laten zetten. Even later werd de Fransman volkomen vrij gelaten en dat betekende 4-2.

Trainer Stegeman bekritiseerde zijn team na afloop op niet mis te verstane wijze; “Wij kwamen voor de rust in een zetel te zitten maar dat bleek een farce. FC Utrecht deed er een schepje bovenop en wij deden zo’n beetje alles wat niet was afgesproken. De kans was er om drie punten uit Utrecht mee te nemen en daarin hebben wij keihard gefaald. Dat zullen we de komende dagen eens stevig bespreken.”
Met de uitwedstrijd tegen Feijenoord voor de boeg wel noodzakelijk want de riante voorsprong op de nummer vijf in de eredivisie is na een paar matige wedstrijden wel geminimaliseerd tot twee punten.

FC Utrecht - Heracles Almelo 4-2
(0-1)
0-1 Bel Hassani (40), 1-1 Barazite (60), 2-1 Barazite (63), 2-2 Tannane (73), 3-2 Haller (84), 4-2 Haller (87)

Fotoreportage: Harry Broeze