Sportberichten


Plaatsing  
 
22-11-2015  

Excelsior verzuimt te winnen tegen Heracles


Doelman Castro liet zien zijn contractverlenging waard te zijn.
 

ALMELO – Heracles Almelo heeft tegen Excelsior verzuimt om op gelijke hoogte te komen met PSV. In het Polman Stadion werd het een duel zonder doelpunten. Heracles begon met Breukers op de plek van de geblesseerde Droste terwijl Darri een basisplaats kreeg voor de geschorste Bruns en Gosens opschoof naar het middenveld.
In het matige duel kregen de Heraclieden nimmer de overhand en acteerde het alsof er een bepaalde angst in het team rond waarde. De balroulatie was te langzaam waardoor ook de omzetting van verdedigen naar aanvallen niet goed uit de verf kwam.
Het was Excelsior dat de meeste kansen creëerde maar dankzij doelman Castro bleven de Almeloërs in de wedstrijd terwijl ook Excelsior-spits Van Weert drie kansen om zeep hielp door het doel op de verkeerde plek te zoeken. Heracles stelde daar in de eerste helft maar een schot in het zijnet van Gosens tegenover. Vooral de vleugelspitsen Darri en Navratil speelden onder de maat. Darri bleef daarbij eindeloos zelfzuchtig waardoor spits Weghorst volkomen geïsoleerd stond.
Trainer Stegeman greep daarom in de tweede helft in door een dubbele wissel met Gladon voor Weghorst en de van een lange blessure herstelde Tannane voor Navratil, maar dat had net zo goed Darri kunnen zijn.
Verdedigend hield Heracles de zaak wel gesloten, mede ook omdat doelman Castro soeverein stond te keepen en de Excelsior-spitsen niet het killersinstinct toonden.  Castro werd uiteindelijk terecht de ‘man of the match’.

Excelsior-trainer Groenendijk was desondanks tevreden met de 0-0. “Weinig ploegen komen hier weg met een goed resultaat. Dat is alleen Ajax gelukt. Ik wil niet arrogant zijn, maar er had meer ingezeten. Nu heerst er teleurstelling in de kleedkamer maar na een nachtje slapen zal de tevredenheid wel overheersen, want Heracles uit in dit mooie stadion is voor iedereen zwaar.”  
Ook Heracles-trainer Stegeman kon na afloop van het duel wel leven met de puntendeling. “We waren onnauwkeurig in balbezit en er kwam geen eindpass mede omdat we in een veel te laag tempo speelden. Castro hield ons in de wedstrijd. We hebben gepoogd dat in de tweede helft om te zetten maar vonden geen oplossing tegen deze toch goed georganiseerde ploeg die in de omschakeling gevaarlijk is. Het seizoen is nog lang en dan horen ups en downs er bij dus ik maak me nog niet teveel zorgen”, aldus Stegeman.

Heracles had dus een mindere dag en dat is jammer gelet op de komende wedstrijden tegen Utrecht (uit), Feijenoord (uit) en Vitesse (thuis).
   
Heracles Almelo-Excelsior 0-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Geel: Kuipers, Pelupessy, Fischer, Mattheij, Gosens, Bovenberg

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bel Hassani, Pelupessy, Gosens, Darri, Weghorst (62. Tannane), Navratil (62. Gladon)
Excelsior Rotterdam: Muyters; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruys (Vermeulen/87), Auassar, Stans; Kuwas, Van Weert, Van Mieghem.

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina