Sportberichten


Plaatsing  
 
20-11-2015  

Start sportcarrousel voor kinderen met beperking

 

ALMELO – In Almelo is het project Sportcarrousel voor kinderen met een beperking van start gegaan met een ‘kick off’ onder eerstejaars leerlingen van het Erasmus Praktijk Onderwijs. De Sportcarrousel omvat programmablokken van sportverenigingen die al actief zijn met sport voor doelgroepen en heeft tot doel om kinderen met een beperking meer te laten sporten. Elke week wordt op woensdag en donderdag de normale gymles vervangen door de Sportcarrousel  die de verschillende verenigingen dan uitvoeren.
Het voetbal voor kinderen met een beperking is al wel bekend. Een bijzonder voorbeeld is o.a. het voetballen voor kinderen met een vorm van autisme bij Sv DRC 2012 in Almelo i.s.m. Prosoc Voetbalschool van trainer Peter van Meerten, maar ook sporten als korfbal, rugby, basketbal en paardrijden komen aan de beurt in de Almelose sportcarrousel.
Het project is gestart door de stichting De Klup Twente om meer kinderen met beperkingen te laten sporten bij sportverenigingen.
Wethouder Anja Timmer gaf de ‘aftrap’ van de door het ministerie van Volksgezondheid gefinancierde project Sportcarrousel Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina