27-10-2015

Bekereinde voor HFC bij Heracles Almelo

ALMELO - De oudste voetbalclub van Nederland, Topklasser de Koninklijke HFC uit Haarlem heeft zich in Almelo niet weten te plaatsen voor de vierde ronde om de KNVB BeKer. Tegen de nummer vier van de eredivisie werd het een 3-1 nederlaag door doelpunten van Gladon, Breukers en Bel Hassani aan Almelose zijde. De eretreffer voor HFC viel al in de eerste helft door een kopbal van spits Pieter Bas Den Hartigh.

De overwinning van Heracles Almelo kwam moeizaam tot stand. De Koninklijke wilde zich niet laten slachtofferen en voetbalde vanuit een gesloten defensie vooral op eigen helft. Het ‘fantasieteam’ van trainer Stegeman miste de concentratie om de Haarlemmers op te rollen terwijl de ambience met ruim 8.000 toeschouwers in het Polman Stadion toch wel aardig was.
Het was spits Gladon die de Heraclieden op 1-0 zette na een steekballetje van Garcia. Tien minuten later stonden de Koninklijken echter weer langszij toen HFC-spits Den Hartigh een vrije trap van Verdam, vrij tussen vier verdedigers, kon inkoppen omdat doelman Fij ook nog eens op de lijn bleef staan (1-1). Een stand die tot de rust bleef gehandhaafd omdat Garcia zijn schot zag gepareerd door HFC-doelman Van Rossum, Gosens in het zijnet mikte en Te Wierik zijn kopbal ook door Van Rossum zag gepakt.

Na rust begon Heracles ook weer met een te laag tempo om de verdediging van HFC echt te verontrusten. Het was rechtsback Breukers die na een uur speeltijd de ban doorbrak door van zo’n 25 meter afstand knalhard raak te schieten (2-1).
HFC probeerde het nog wel maar had te weinig mensen voorin om de Heracles-defensie echt in problemen te brengen. Slechts Sam-Sin stelde doelman Fij nog met een afstandsschot op de proef. Een van richting veranderde vrije trap van Bel Hassani bepaalde de eindstand op 3-1, want de treffer van Te Wierik in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Heracles Almelo heeft zich dus geplaatst bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB Beker. De loting volgt donderdagavond, één dag voor de Heraclieden de borst nat kunnen maken in de reguliere competitie tegen het bezoekende Willem II dat langzaam op stoom komt!

Heracles Almelo - Koninklijke HFC 3-1