Sportberichten


Plaatsing  
 
02-10-2015  

Heracles stuurt Heerenveen zonder punt naar huis


Bel Hassani was niet allen 'the Man of the Match' maar ook de schrik voor Heerenveen.
 

ALMELO – Het kan momenteel niet stuk bij Heracles Almelo, zes overwinningen op rij in deze competitie tot AZ dat vorige week in Alkmaar doorbrak, maar ook zes thuisoverwinningen op rij als het laatste deel van de vorige competitie wordt meegerekend inclusief de overwinning van 2-0 van vanavond op Heerenveen. Feitelijk vanaf het moment dat doelman Castro het sluitstuk van de verdediging werd, straalt de laatste linie rust uit en daar komt bij dat nieuweling Wout Droste zich geweldig heeft gepositioneerd als rechterverdediger. Routenier Fledderus ontbrak op linksachter wegens een hamstringblessure maar nieuweling Gosens vulde dat smetteloos in.
Te Wierik was als centrale verdediger weer even scherp als altijd en routenier Zomer liet de Friezen zien dat hij het spelletje achterin nog altijd beheerst en ook nog aanvallende impulsen kan geven uit dode spelmomenten.

Toch was het Heerenveen dat vanaf de aftrap gevaarlijker was. Spits Veerman was met regelmaat aanspeelbaar maar doelman Castro zag het gevaar en gooide zijn lichaam in de strijd om dat nog eens te doen in de rebound van Thern. Even later was Castro attent op een afstandsschot van Veerman en tikte deze tot corner. Kortom Heerenveen voetbalde voor de winst zonder tot hoogstandjes te komen. Heracles kwam langzaam beter in haar spel en toen tien minuten voor de rust Bell Hassani een feitelijk mislukte voorzet van spits Weghorst alsnog fraai onder controle kreeg met zijn linker been, haalde hij in de draai met zijn rechter ongenadig hard uit om de bal achter doelman Mulder in het net te jagen en dat was tevens de stand bij rust.

Trainer Lodeweges moet in de rust gedacht hebben dat het vertoonde spel in het eerste half uurtje voor de Friezen voldoende aanleiding zou zijn om meer aanvallende impulsen te brengen. Thern en St. Juste bleven in de kleedkamer achter ten faveure van Cavlan en Zahovic. Even bleek Heerenveen daarmee wat meer verrassende acties op het kunstgras te laten zien maar al snel kreeg de Almeloërs de grip op de Friezen weer terug met goed combinatievoetbal. Navratil, gestart in plaats van Darri, profiteerde bijna maar verdediger Otigba kon er nog net een voet tussen krijgen. Even later werd Bruns binnen de zestien tegen de grond ‘gesmeten’ maar scheidsrechter Van den Kerkhof wilde niets zien. Nog geen minuut later schoot de door Bel Hassani op pad gestuurde Navratil op de lat boven de kansloze Mulder die wel attent bleef op de rebound van Weghorst. Heerenveen ontsnapte dus drie keer binnen twee minuten en zakte steeds verder weg. Tot frustratie van de door trainer Lodeweges ingebrachte spits Te Vrede die zich meer richtte op de man (Zomer en Te Wierik) en uiteindelijk geel oogstte. Ook verdediger Otigba oogde gefrusteerd toen hij onbesuisd Bruns tackelde. Het werd geen rood maar geel. Navratil was met nog een kwartier op de klok nogmaals dichtbij de 2-0 maar schoot vlak voorlangs na aangeven van Bel Hassani. Centrale verdediger Zomer toonde zich steeds meer voorin kopsterk als hij is en kreeg daarmee succes toen hij een bal doorkopte op Weghorst die eveneens koppend doelman Mulder kansloos liet, 2-0.
De gepasseerde Darri  werd daarna de vervanger van Navratil en schoot even later te zacht in de handen van de Friese doelman. Even later werd hij opnieuw bediend richting het doel van Mulder met drie vrije teamgenoten naast zich. Zijn inzet was naast zelfzuchtig ook te zacht om de Friese doelman te verontrusten waardoor uiteindelijk de 2-0 op het scorebord bleef staan.
Trainer Lodeweges vond dat zijn team goed aan de wedstrijd was begonnen maar na een half uurtje wegzakte. Na de rust toonde volgens hem zijn team weer spirit maar liet het al snel weer lopen. Kortom de Friezen zitten niet alleen met een bestuurscrisis maar hebben ook op het veld de goede modus nog niet gevonden.
Trainer Stegeman was trots op zijn mannen die het na de nederlaag tegen AZ toch maar mooi weer oppakten. Het begin was volgens hem moeilijk omdat de Friezen geheel anders speelden dan vooraf was gedacht. Volgens Stegeman moesten  zijn jongens ook na de pauze even zoeken naar het juiste ritme maar daarna werd er volgens hem goed gevoetbald en heeft men laten zien als een team te willen acteren. Trots was hij ook op Van Ooijen, Gosens en Navratil die volgens Stegeman naadloos werde ingepast in het team nu hij geen beroep kon doen op Tannane en Fledderus en verkoos om Darri op de bank te laten beginnen.

Heracles steeg opnieuw naar de tweede plek op de ranglijst met de wetenschap dat Feijenoord die weer over kan nemen als hekkensluiter De Graafschap wordt verslagen. Op zaterdag 17 oktober ontvangt Heracles Almelo koploper Ajax.

Heracles Almelo – Heerenveen 2-0
(1-0)
36. Bel Hassani 1-0, 80. Weghorst 2-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren
: klik hier

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Geel: v.d. Berg, v. Anholt, Otigba, Te Vrede (allen Heerenveen), Zomer, Bruns, Droste (allen Heracles)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (89. Bosz), v. Ooijen (72. Darri), Weghorst, Navratil (82. Breukers).
SC Heerenveen: Mulder, Marzo, St. Juste (46. Zahovic), Otigba, Bijker, v. Anholt, Larsson, v.d. Berg, Slagveer, Veerman (61. Te Vrede), Thern (46. Cavlan)

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina