13-09-2015

Heracles pakt weer de winst in Den Haag

DEN HAAG – Heracles Almelo pakte voor de twee keer dit kalenderjaar de volle winst in Dan Haag tegen ADO. Werd het op 15 maart 1-3 door doelpunten van Weghorst, Avdic en Bel Hassani, nu was Weghorst de maker van het enige doelpunt waardoor Heracles tweede blijft in de ranglijst achter Ajax. Weghorst en Te Wierik hadden de Hagenezen al in de beginfase op achterstand kunnen zetten. Aan de andere kant pakte Castro prima een schot van Duplan en schoot de oprukkende Zuiverloon over en mistte ook spits Havenaar zuiverheid. Toen Havenaar in de 37e minuut wel doel troef, werd deze geannuleerd omdat de spits daarvoor zijn directe tegenstander tegen het gras werkte. ADO mosterde nog na terwijl Weghorst op pad werd gestuurd om de bal langs doelman Hansen in het net te koppen, 0-1. Tot de rust geen spannende momenten.
Na de pauze kwam de eerste kans voor Bruns op aangeven van Darri maar hij mistte het Haagse doel op een haar. ADO voerde de druk op in het Haagse kwartiertje maar Heracles bleef verdedigend onverzettelijk en ook doelman Castro hield de Heraclieden op voorsprong door goede reflexen bij schoten van Alberg en Duplan. Bij de kopbal van Bakker was Castro feitelijk kansloos maar tot opluchting van de Heraclieden spatte de bal tegen de lat. Tannane had in de slotfase de voorsprong nog kunnen vergroten. Hij stuurde zijn tegenstander de verkeerde kant uit en omspeelde doelman Hansen maar zijn inzet voor het lege doel ging echter royaal naast.
Trainer Stegeman wist dat het een zware wedstrijd zou worden en gaf zijn jongens een compliment; “Ik heb een ploeg gezien die wilde vechten en die met man en macht heeft verdedigd. Al met al hebben wij volwassen gespeeld.”
In het Haagse kamp vond men dat ADO de punten verdiende.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-1