Sportberichten


Plaatsing  
 
29-08-2015  

Heracles bindt ook Fc Twente aan de zegekar

 

ALMELO – De derby tussen Heracles Almelo en Fc Twente werd zaterdagavond een dik verdiende 2-0 overwinning voor de Heraclieden, die daarmee de derde overwinning op rij behaalden en de Enschedeërs nog verder in de put drukten.
Beide teams kozen in de openingsfase voor de aanval waarbij de eerste kans zich voordeed voor de roodhemden. Veel schrik was er voor Heracles-aanvaller Tannane die vaak in de dubbele dekking stond bij balbezit. De verrassing kwam na een kwartiertje toen niet Tannane maar Bell Hassani zich vrij maakte van zijn tegenstander en onbelemmerd kon aanleggen voor een schot waar keeper Marsman geen antwoord op had en de 1-0 op het scorebord kon worden gezet. Heracles bleef de bovenliggende partij omdat het als een team speelde maar het verzuimde wel nog voor de rust de voorsprong te vergroten.

Fc Twente poogde na de thee de bakens te verzetten maar stuitte op een onwrikbare Almelose defensie. De Almeloërs waren in de omschakeling gevaarlijker en namen Marsman behoorlijk onder vuur. De Enschedese aanvallers opereerden vaak te veel alleen waardoor Castro in het Almelose doel niet echt onder druk kwam te staan. Toen met nog een kwartier te gaan, Heracles-spits Weghorst uit een vrije trap van Fledderus op pad werd gestuurd en deze de bal vrij kon inschieten voor het tweede Heracles doelpunt, was het pleit beslecht, ondanks aanvallerwissels van Twente-zijde. Het had zelfs 3-0 en 4-0 kunnen worden als invaller Van Ooijen een reuzenkans niet had gemist en Tannane in de slotfase meer oog voor vrijstaande medespelers had gehad.

Fc Twente trainer Alfred Schreuder kwam met de derde nederlaag nog verder onder druk te staan. Hij erkende dat Heracles op sommige momenten de bovenliggende partij was en verdiend had gewonnen. Heracles-collega Stegeman vond dat zijn spelers als één team van de eerste tot de laatste minuut de wil hadden getoond om te willen winnen. Het feestje op het veld met de supporters duurde na afloop wel een kwartier. Stegeman gunde het zijn spelers maar vindt wel dat ze nederig moeten blijven om als team te kunnen blijven fungeren. De spelers van Fc Twente gingen na afloop niet gezamenlijk terug naar het trainingscentrum in Hengelo waar boze supporters zich hadden verzameld.
(laatste aanpassing; zondag 30 agustus 15.18 uur)


Heracles Almelo - Fc Twente 2-0
(1-0)
1-0 Bel Hassani (17), 2-0 Weghorst (75)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Higler
Geel: Te Wierik, Katsikas

OPSTELLINGEN:
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Pelupessy, Bel Hassani, Bruns (Van Ooijen/84), Darri (Gosens/69), Weghorst (Gladon/83), Tannane.
Fc Twente: Marsman, Ter Avest, Uvini (Tapia/70), Katsikas, Van der Lely, Gutiérrez, Mokotjo, Ziyech, Ede, Olaitan, Corona (Oosterwijk/70).

Kijk hier hoe een supporter in zijn enthousiasme even vergeet buiten de omheinig te blijven als Weghorst de 2-0 heeft gescoord. Ook Everton Ramos da Silva is trots op zijn clubje, blijkt op zijn Twitteraccount

Fotoreportage (41 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina