Sportberichten


Plaatsing  
 
08-08-2015  

Heracles opent met nul punten tegen Roda JC

 

KERKRADE – Nul punten, twee gele kaarten (Bruns en Tannane) en een onderzoek van de KNVB naar ongepast gedrag van meegereisde supporters, is het resultaat van Heracles Almelo bij de openingswedstrijd van de vaderlandse competitie in de eredivisie.
De Almeloërs speelden alleen het eerste halfuur verdienstelijk tegen Roda dat niet alleen na een seizoen terugkeerde in de eredivisie maar ook de volle winst greep door toedoen van vooral oud- Heraclesspeler Gyasi en het daarom schijnbaar moest ontgelden bij de Almelose ‘supporters’.
Bel Hassani maakte de openingstreffer van het seizoen met een geplaatst schot waardoor Heracles nog wel kortstondig de leiding pakte maar nog geen vier minuten later zette Gyasi de Limburgers weer naast Heracles, zodat de thee gedronken kon worden met een 1-1 stand.
Direct na de hervatting in de tweede helft luidde Gaysi de ondergang in door een voorzet tegen de paal te koppen waardoor Van Hyfte het laatste zetje voor de 2-1 kon geven.
Roda bleef sterker met snelle aanvallen waar vooral Fledderus en Zomer moeite mee hadden. Heracles kreeg nog wel een kans op de gelijkmaker maar Roda de kans op het vergroten van de voorsprong en deze kwam er uiteindelijk in de slotminuut toen Faik zijn zoveelste afstandsschot in het net zag belanden en de 3-1 op het scorebord gezet kon worden.

Roda JC - Heracles Almelo 3-1
(1-1)
0-1 Bel Hassani (31), 1-1 Gyasi (35), 2-1 Van Hyfte (48), 3-1 Faik (90)

Foto: Harry Broeze
Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Janssen
geel; Bruns, Tannane

Opstellingen:
Roda JC; Van Leer; Dijkhuizen (Rutjes/86), Swinkels, Sankoh (Werker/43), Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Jansen, Gyasi (Paulissen/85).
Heracles Almelo; Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy (Vujicevic/59, Gladon/72), Bel Hassani; Navratil (Tannane/59), Weghorst, Darri.


UPDATE:

Heracles neemt afstand van verklaring Gyasi
Oud- Heraclied Edwin Gyasi toonde na afloop zijn opgestoken middelvingers aan de supporters van Heracles. Volgens hem zouden er vanuit het vak oerwoudgeluiden zijn gemaakt in zijn richting.
Het bestuur van Heracles neemt echter afstand van die bewering en prees zelfs de meegereisde supporters die hadden laten zien dat je zo’n wedstrijd ook zonder massaal aanwezige politie kunt uitvoeren.
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, aanwezig bij het duel in Kerkrade: "Vanaf mijn plek heb ik niks meegekregen van hetgeen beweerd wordt. Ik heb niets vernomen van oerwoudgeluiden vanuit ons supportersvak."
"Ook vanuit de commandopost zijn er geen signalen over het voorval binnengekomen", aldus veiligheidscoördinator Kris van der Elst. De supporterscoördinator en stewardcoördinator van Heracles Almelo, die de gehele wedstrijd tussen het publiek in het uitvak aanwezig waren, bevestigen dat er geen negatieve geluiden hebben geklonken.
Wanneer onze supporters zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het maken van dergelijke geluiden zou Heracles Almelo onmiddellijk hebben ingegrepen. De club keurt elke vorm van racisme af.

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina