Sportberichten


Plaatsing  
 
26-05-2015  

Fusie Almelose gymwereld kleiner dan beoogd

 

ALMELO – De medio 2012 aangekondigde megafusie van vijf gymnastiekverenigingen binnen de gemeentegrens van Almelo, is het uiteindelijk niet geworden. Toch komt er een fikse bundeling van krachten door het samengaan van O.S.S.-W.I.K. (1908) S & V Aadorp en G. & A.V. Sparta (1935). De nieuwe naam wordt TRIADE Almelo en de club geeft les in o.a. Aadorp, Almelo, Mariaparochie, Ootmarsum en Tubbergen. De naam TRIADE is Grieks en staat voor drie bij elkaar behorende personen, zaken of begrippen en dus volkomen toepasbaar.
Op 24 juni a.s. moet de fusie bekrachtigd worden. Overigens blijft de club TRIADE lid van het overkoepelend orgaan FAG (Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen) waar de in het fusieoverleg afgehaakte clubs Achilles W.I.L. en Odin’92 eveneens lid van zijn en onder de vlag van FAG een gezamenlijk springteam voeren dat traint in de Twentse topsporthal IISPA.
Voor de fuserende verenigingen is de fusie een antwoord op de alsmaar op sport bezuinigende gemeentelijke overheid die bezuiniging vertaald in hogere huurtarieven van sportaccommodaties. Door de fusie kan de nieuwe club met naar verwachting zo'n 600 leden, zaalcapaciteit beter benutten en ook administratief bezuinigen. Ook komt er één website voor de gefuseerde clubs.
 

Archief
Terug naar vorige pagina