Sportberichten


Plaatsing  
 
25-04-2015  

Info-avond voetbal voor kinderen met autisme

 

ALMELO – Bij Sv DRC 2012 aan de Rietstraat 222A zal woensdagavond 29 april om 19.00 uur in clubgebouw De Kauwe een informatieavond worden gehouden over kinderen met autisme in combinatie met voetbal.

Bij Sv DRC 2012 is men in september jl. gestart met voetbaltraining voor kinderen met een vorm van autisme i.s.m. trainer Peter van Meerten van Prosoc Voetbalschool. Van Meerten heeft een dergelijke groep ook al opgezet bij de VV Rigtersbleek in Enschede en wil dit soort ontwikkelingen voor kinderen met autisme ook elders in Twente van de grond tillen.

Tijdens de informatieavond bij Sv DRC 2012 kunnen ouders van kinderen met een vorm van autisme met de vereniging en trainer Van Meerten gedachten uitwisselen om samen te werken aan een mooie sportieve toekomst voor de kinderen. Volgens Van Meerten verdienen kinderen met een vorm van autisme extra aandacht om in groepsverband sportief actief te zijn. De wekelijkse trainingen die steevast eindigen in een onderling wedstrijdje, worden gehouden in een veilige rustige omgeving om externe prikkels zoveel mogelijk uit te bannen.

Archief
Terug naar vorige pagina