Sportberichten


Plaatsing  
 
19-04-2015  

Gert Huzink op kop in Libya Rally

 

MERZOUGA - Mandervener Gert Huzink heeft in de tweede etappe van de Libya Rally met zijn Tatra de leiding overgenomen in het truckklassement. Winnaar van de eerste etappe Martin van den Brink viel met de Mammoet-truck ver terug door diverse mechanische problemen. “Een mooie dag, maar wel een pittig proefje,” omschreef Huzink de etappe van 235 kilometer van Boudnib naar Merzouga. “In het eerste deel was Martin nog een stuk sneller dan wij. Bij de break lag hij een minuut of twaalf voor. Daarna konden we aardig inlopen en toen hij met problemen kwam te staan, was het qua wedstrijd eigenlijk over.” Van den Brink verloor meer dan drie en een half uur op Huzink en duikelde naar de 25 e plaats in het totaalklassement.
Voor Huzink geldt de Libya Rally als een testmoment in de voorbereiding op Dakar 2016. “Er is veel meer mogelijk met de Tatra. Volgend jaar wil ik in de top 15 rijden, het jaar erna in de top 10. Om dat te bereiken, moeten we testen en ervaring opdoen, wedstrijden rijden. We zijn de auto behoorlijk aan het verbouwen. Hier rijden we al met nieuwe remmen, de volgende stap is een nieuwe motor en het gewicht terugbrengen. De resultaten hier tot nu toe laten zien dat we op de goede weg zijn”, aldus Huzink in een reactie op RallyManiacs.

De Bornse Mirjam Pol laat in de Libya Rally zien het motorrijden nog niet verleerd te zijn. Samen met de winnaar van vorig jaar de Belg Kim de Rycker, reed ze naar de finish in de tweede etappe. De concurrentie bleef ver achter. Mirjam Pol bezet nu de tweede plek in het klassement.
 

Archief
Terug naar vorige pagina