11-04-2015

Heracles pakt geen punten tegen Ajax

ALMELO – De meeste opwinding zaterdagavond in het Polmanstadion was weggelegd voor de bezoekers op de tweede ring in aanbouw voorafgaand aan het duel tussen Heracles Almelo en Ajax. Via houten trappen met leuning konden de bezoekers alvast vanuit de hoogte een kijkje nemen op het speelveld dat desondanks dichtbij ligt.
De wedstrijd tussen de regerend landskampioen Ajax en de Heraclieden was niet van dien aard dat het een heksenketel werd. Met een gesloten verdediging trad de formatie van trainer John Stegeman de bezoekers tegemoet met Csiommer en Bruns als schakels om de aanvallers Darri en Linssen in stelling te brengen voor het tonen van hun individuele kwaliteiten. Weghorst liep zich in de spits de longen uit het lijf om vroeg te storen en om weer op te duiken in de spits als Heracles aanvallend voor het doel van Cillisen kwam. De nationale doelman had zelfs in de eerste helft het meest te doen om schoten van Darri en pogingen van Weghorst te keren.
Zijn collega Castro had aan de andere kant nauwelijks iets te doen tegen de machtelose Amsterdammers. Alleen Klaassen toonde wat hij in zijn mars heeft, de Ajaxied dook overal op om niet alleen zijn techniek te laten zien maar ook dat hij het spel via de lange pass kan verplaatsen en als het nodig is schoffelend en tackelend de bal terug kan veroveren, kortom de ideale speler voor elke trainer.
Er was een overtreding en een fout voor nodig om de man van het scorebord nog in de blessuretijd van de eerste helft aan het werk te zetten. Rechtsback van Rhijn, die een lastig avondje had tegen de jonge Darri, mocht van scheidsrechter Blom aanleggen voor een vrije trap. Doelman Castro liet de bal van de borst stuiteren en Sigthórsson was er als de kippen bij om de bal in het net te prikken (0-1).

Direct na rust leek Bruns op weg naar de gelijkmaker maar Cillisen stond op zijn post. Het had de ommekeer kunnen zijn tot een heksenketel want Ajax bakte er aanvallend weinig van. De meeste kansen waren voor Heracles via Darri en Avdic met het hoofd maar ook toen stond Cillisen succes in de weg. Tijd voor wissels en die kwamen aan beide zijden. Het inbrengen van de jonge Andersen bracht Ajax in veilige haven. Met een individuele actie naar binnen en met een fraaie krul versloeg hij de kansloze Castro (0-2) en zette daarmee gelijk de eindstand op het scorebord.
Voor de Heraclieden restte de avond in de wetenschap dat concurrent NAC in Breda niet tot winst wist te komen tegen hekkensluiter Dordrecht (2-2).

Heracles Almelo - Ajax 0-2