Sportberichten


Plaatsing  
 
28-02-2015  

Cambuur ook thuis te sterk voor Heracles

 

LEEUWARDEN – De zorgen voor Heracles Almelo nemen toe na de 1-0 nederlaag tegen SC Cambuur. Rode lantaarndrager FC Dordrecht kwam dichterbij door winst op Go Ahead Eagles en ook NAC pakte een puntje tegen ‘buur’ FC Twente. Betreffende NAC is het vreemd dat de strafcommissie van de KNVB wel een geldboete oplegde aan de club uit Breda wegens het opstellen van een on-gerechtigde speler maar dat de bond nog geen uitspraak deed t.a.v. het in mindering brengen van het aantal behaalde punten of het overspelen van de betreffende drie wedstrijden, een represaille die normaliter wel volgt bij een dergelijke overtreding van de reglementen. Daar zette Heracles slechts een schot hoog over van de van een schorsing teug gekeerde Thomas Bruns tegenover.
Met Csiommer voor Fledderus en Bel Hassani voor Darri poogde trainer Stegeman na de rust meer aanvallend gevaar te stichten. Linssen was koppend dichtbij maar zag doelman Nienhuis bekwaam redden. De smaakmaker van het vorige seizoen raakte daarbij geblesseerd en moest worden gewisseld voor Navratil.
Cambuur hield de deur stevig op slot tegen het verder aanvallend machteloze Heracles dat ook in eigen huis al eerder de eer aan de Friezen moest laten. Het laatste half uur viel er weinig meer te beleven voor de toeschouwers.
Trainer Stegeman was vooral ontevreden over de eerste helft: “Wij werden afgetroefd en dan met name op de tweede bal”.
Zijn collega Henk de Jong prees zijn team over de getoonde instelling: “Wij hebben een aantal goede kansen gecreëerd op een voetballende manier. In de tweede helft hadden wij het lastiger en in de slotfase hebben wij de wedstrijd goed doodgemaakt.”
Voor Heracles wacht de zware klus tegen Vitesse op zaterdag 7 maart om 19.45 uur en zal dan de steun van het thuispubliek in het Polman stadion hard nodig hebben. Het weekend daarna wacht de ‘dobber’ uit tegen ADO Den Haag.

SC Cambuur - Heracles Almelo 1-0 (1-0)
1-0 Van der Streek (19)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Higler
Geel: Bruns, Andriuskevicius, Barto

Opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; El Makrini (Dijkstra/25), V/d Streek, Bakker; Bytyqi (De Ridder/23), Ogbeche, Narsingh (Barto/75).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Schenkeveld, Zomer, Aktaou, Bruns, Vujicevic, Fledderus (Cziommer/46), Darri (Bel Hassani/46), Avdic en Linssen (Navratil/59).

Archief
Terug naar vorige pagina