Sportberichten


Plaatsing  
 
23-01-2015  

Heracles Almelo na verlies derby in gevarenzone

 

ALMELO – In een fantasieloze 5-3-2 opstelling begon Fc Twente de Twentse derby tegen het bezoekende Heracles Almelo dat node enkele omzettingen moest doen door griep en schorsing. Een derby die werd ingeleid door ontevreden supporters met ludieke acties. In Almelo stonden een dag voor de match elf zakken met zout voor de deur van het Polman Stadion en bij de Grolsch Veste werden 35.000 folders uitgedeeld dat het allemaal attractiever moet. Niets was minder waar. Fc Twente speelde soms met zeven man achter de bal waardoor het aanvallend aanspeelpunten miste. Dat gold eveneens voor Heracles dat met spits Avdic aantrad voor de geschorste Weghorst die lede vanaf de tribune moest toezien hoe zijn team uiteindelijk verloor na een blunder van Zomer.

In het eerste uur kwamen de kansjes dan ook door individuele acties van Bel Hassani en Engelaar waarbij de beide doelmannen op hun post stonden. Mokotjo probeerde het van afstand, Corona mikte op de lat, Ziyech schoot uit de draai over, Bel Hassani mikte naast en Bjelland raakte het zijnet.

Pas in de 62e minuut kon scheidsrechter Van Sichem naar de middenstip wijzen. Uitgerekend Ramon Zomer ging opzichtig in de fout tegen de club waar hij ooit furore maakte. Aktaou speelde op hem terug en Zomer koos voor de veilige weg met een terugspeelbal op doelman Telgenkamp. Daarbij zag hij Corona volledig over het hoofd die met de bal wel raak wist en langs Telgenkamp in het Almelose doel tikte.

Heracles zocht daarna meer de aanval met de wissels Zomer/Sibum, Bruns/ Cziommer en Avdic/ Navratil zonder het verdedigende bolwerk van Fc Twente echt te verontrusten. Rechterverdediger Te Wierik zocht eveneens het avontuur en tikte de bal nog wel binnen achter doelman Stevens maar de ‘scheids’ zag het handje van Te Wierik niet over het hoofd. Twente-trainer Schreuder gunde na de voorsprong het 17-jarige talent Ould-Chikh de nodige speelminuten en deze zorgde nog voor enige opwinding op de tribunes door eerst de lat achter doelman Telgenkamp te beroeren om kort voor het eindsignaal van Van Sighem de 2-0 te laten aantekenen met een mooi schot dat Telgenkamp te machtig was. Het had zelfs nog 3-0 kunnen worden indien invaller Børven in blessuretijd de bal niet tegen de paal maar binnen had getikt.

FC Twente - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Corona (62), 2-0 Ould-Chikh (88)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Van Sichem

Opstellingen:

C Twente: Stevens, Martina, Lachman, Bengtsson (Ould-Chikh/63), Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Engelaar (Tapia/46), Corona (Børven/76), Castaignos.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld, Zomer (Sibum/73), Aktaou, Bel Hassani, Bruns (Cziommer/78), Fledderus, Tannane, Avdic (Navratil/79), Linssen.

Fotoreportage (41 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina