Sportberichten


Plaatsing  
 
18-01-2015  

Heracles in mineur na nederlaag tegen Excelsior

 

ALMELO – ‘Dezelfde spelers moeten het doen na de winterstop’, dat was de boodschap van het Heraclesbestuur na het trainingskamp aan de supporters, net zoals vorige jaren. Sterker nog, twee spelers mochten zelfs vertrekken want de financiën mogen niet in het rood bij Heracles.
Toch toonde men vertrouwen en was het gevoel goed voor de zes-puntenstrijd tegen het bezoekende Excelsior dat nog geen enkele uitzege in de boeken heeft staan.
Hoe anders kan het gaan. Uitgerekend twee ex- Heraclieden deden de Almeloërs de das om door geschutter in de verdediging. Daryl van Mieghem door een assist en een doelpunt en Ninos Gouriye door een assist. (0-3)

In het eerste kwartier kwam Excelsior nauwelijks over de middenstreep, klem gezet door de aanvallende ambities van de Heraclieden, die echter het doel van doelman Damen niet wisten te vinden.
De 0-1 van Van Weert, die simpel een voorzet hoefde in te tikken, zette de ambitie van Heracles op z’n kop. Excelsior werd steeds gevaarlijker en had voor rust de wedstrijd al op zak kunnen hebben indien Gouriye en Van Mieghem het vizier wel goed hadden staan.
Na rust begon Heracles doelman Damen op afstand te testen, maar de schoten van Tannane en Bel Hassani misten het venijn. Het was de Hengeloër Gouriye die het gaatje wist te vinden om Van Mieghem richting de uitgelopen doelman Telgenkamp te sturen. Tegen het fraaie lobje had Telgenkamp echter geen kans. (0-2)
Heracles ging nog fanatieker op jacht maar vergat daarbij teveel de verdedigende taken waardoor De Reuver de Rotterdammers uiteindelijk in veilige haven bracht. (0-3)

Heracles was de schlemiel en mag nog van geluk spreken dat zowel Go Ahead Eagles , NAC en Fc Dordrecht eveneens verloren. Voor heracles wacht de uit-derby tegen Fc Twente zonder spits Weghorst die voor de vijfde keer tegen geel aanliep.

Heracles Almelo - Excelsior 0-3 (0-1)
0-1 Van Weert (14), 0-2 Van Mieghem (70), 0-3 De Reuver (83)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)
Commentaren (klik hier)

Arbiter: Kamphuis
Geel: Van Mieghem, Weghorst, Fischer

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Veldmate (Schenkeveld/76), Aktaou (Cziommer/60), Bruns (Avdic/74), Bel Hassani, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen.
Excelsior: Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Stans, Vermeulen; Gouriye (De Reuver/83), Van Weert, Van Mieghem (Botaka/70).

Archief
Terug naar vorige pagina