Sportberichten


Plaatsing  
 
16-12-2014  

Blamage voor Heracles tegen Cambuur

Tien Leeuwarders voetballen beter dan elf Heraclieden (0-3)
 

ALMELO - Het donderde na afloop van de bekerwedstrijd Heracles Almelo tegen Cambuur in de kleedkamer van de zwart-witten. Een woedende voorzitter Jan Smit ging met het schuim op de mond helemaal uit zijn dak na de wanprestatie van de Heraclieden die niet bij machte waren om het tiental van Cambuur in verlegenheid te brengen. Een donderpreek die de spelers van Heracles nog lang zal heugen en terecht want aan klantenbinding werd niet gedaan.

Het duel om een plek in de kwartfinale van de Amstel KNVB Beker begon gezapig met twee elkaar aftastende teams en twee ‘werkloze’ keepers. Tot uit het niets in de veertiende minuut Mohammed El Makrini van zo’n 25 meter een kanonskogel afvuurde op het doel van de kansloze doelman Telgenkamp. De controlerende middenvelder had al niet meer gescoord sinds 2009, maar dit was een beauty (0-1).
Een kleine tien minuten later kon scheidsrechter Braamhaar niets anders dan Lucas Bijker met rood naar de kleedkamer sturen toen deze de doorgebroken Thomas Bruns bij zijn kladden greep. De vrije trap leverde niets op.
Trainer Henk de Jong reageerde met een tactische wissel en bracht de Litouwer Vytautas Andriuškevičiuswi als extra verdediger ten koste van Damiano Schet. Het publiek ging er voor zitten maar kwam bedrogen uit. Aanvallend had Heracles niets in de melk te brokkelen en kwamen veel passes niet aan. Ook een een-tweetje tussen Brian Linssen en Thomas Bruns bracht niets. Het schot van Linssen werd gekraakt. Ook niet een ‘dwarrelschot’ van Oussama Tannane op slag van rust, dat door de Friese doelman Harm Zeinstra werd gekeerd.

Na de thee was het Leeuwarder tiental het eerst gevaarlijk en opnieuw was El Makrini de schutter die uit een corner doel trof ondanks dat Iliass Bel Hassani op de achterlijn nog de bal beroerde (0-2). Heracles was helemaal van slag en even later kon de mee opgekomen linksback Calvin Mac Intosh zelfs tussen vier man eveneens uit een corner ongehinderd de bal achter doelman Dennis Telgenkamp knikken. Bel Hassani had even later het geluk niet mee toen hij in de loop de voorgezette bal net naast het Leeuwarder doel kopte. Het had echter even later ook zomaar 0-4 kunnen zijn indien Mike te Wierik het veld niet klein had gemaakt waardoor de uitgelopen doelman Telgenkamp alsnog de Leeuwarder inzet met het lichaam kon keren. Een ongeïnspireerd als een krant voetballend Heracles kan zich dus volledig richten op de competitie, maar in deze vorm zal Vitesse daar zondag in het Gelredome niet wakker van liggen!

Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden 0-3
(0-1)
15. El Makrini 0-1, 52. El Makrini 0-2, 61. Mac Intosh 0-3

Scheidsrechter:
Eric Braamhaar
Rode kaart: 24. Bijker

Opstellingen:

Heracles: Telgenkamp, Koenders (55. Weghorst), Schenkeveld, Te Wierik, Aktaou, Fledderus, Bruns, Bel Hassani, Linssen (65. Navratil), Avdic, Tannane
SC Cambuur: Zeinstra; Droste, Reijnen, Mac-Intosch, Bijker; Bakker, El Makrini (Steblecki/75), Van de Streek; Schet (Andriuskevicius/26), Barto, Rusnak (Narsingh/64).

Archief
Terug naar vorige pagina