07-12-2014

Heracles wint nu van FC Utrecht

Thomas Bruns wil alsnog in gesprek met Heracles over contractverlenging !

UTRECHT – Met een 2-4 overwinning in Utrecht heeft Heracles Almelo zijn derde zege op rij binnen waardoor het het opklom naar plek 15 in de ranglijst. De Almeloërs waren vooral effectief in het benutten van kansen in deze vrijwel gelijk opgaande wedstrijd. Al na acht minuten kon Bruns de Heraclieden op voorsprong zetten toen Veldmate een vrije trap van Linssen doorkopte. De Wierdenaar, die mogelijk toch over een contractverlenging wil praten, gleed de bal over de doellijn.
Het was het sein voor FC Utrecht er een schepje bovenop te doen door de Almeloërs onder druk te zetten. Boymans miste echter de kans op de gelijkmaker maar Peterson speelde kort daarop Koenders uit positie en liet ook doelman Telgenkamp kansloos (1-1). Toen spits Weghorst even later zijn verdediging assisteerde en hands maakte, leek Utrecht door te stoten.
Ayoub mocht het ‘vonnis’ voltrekken maar rekende niet op een katachtige reactie van doelman Telgenkamp die daarmee zijn team in de race hield voor de overwinning. Utrecht bleef aanvallender tot de rust maar wist het schijnbare overwicht niet tot uiting te brengen op het scorebord, mede omdat spits Boymans zijn doelpunt zag afgekeurd wegens hands.
Na de pauze was het opnieuw Heracles dat het eerst scoorde. Klungelig verdedigend kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Fledderus die vanaf de rand van de zestien doelman Ruiter geen kans gaf met een geplaatste schuiver (1-2). Heracles liep zelfs verder uit via een counter uit het boekje. Bel Hassani bereikte spits Weghorst op maat die vervolgens onberispelijk inschoot (1-3). Kort daarvoor had Duplan zijn kopbal tegen de paal zien belanden, waardoor de Utrechtse gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Pas in blessuretijd veerde FC Utrecht weer wat op toen Markiet uit een voorzet van Ayoub raak kopte (2-3). Alles wat Utrecht was, wilde in de verlengende wedstrijdminuten nog alles uit de kast halen voor een puntje, maar Bel Hassani dacht daar anders over toen hij nog in dezelfde minuut de uitlopende doelman Ruiter omspeelde en de bal onberispelijk in het net schoot (2-4).
Vrijdag a.s. wacht Heracles Almelo de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager FC Dordrecht. Kans op onderschatting, maar ook kans om verder omhoog te klimmen in de ranglijst.

FC Utrecht - Heracles Almelo 2-4
(1-1)
0-1 Bruns (8), 1-1 Peterson (23), 1-2 Fledderus (49), 1-3 Wout Weghorst (74), 2-3 Markiet (90+1), 2-4 Bel Hassani (90+2). Bijz: Ayoub (FC Utrecht) mist strafschop (27).

Fotoreportage: Harry Broeze