02-11-2014

Heracles wint met 3-1 van Go Ahead Eagles

Hattrick van Linssen tegen Go Ahead
DEVENTER – Het zat Heracles Almelo eindelijk eens mee. In Deventer werd Go Ahead Eagles verslagen na een loepzuivere hattrick van Bryan Linssen in de tweede helft. Go Ahead, dat wel op voorsprong kwam door een doelpunt van Kolder, moest al snel met 10 man verder toen scheidsrechter Nijhuis al in de 21e minuut Deniz Turuc met een rode kaart naar de kant stuurde wegens het met gestrekt been inkomen op de enkel van Heraclied Fahd Aktaou.

Het was er in deze Overijsselse derby er op of er onder voor de Almeloërs, die vooraf in retraite waten gegaan. In het begin kreeg Thomas Bruns al een kansje en ook Rijsdijk liet een kans liggen. De wedstrijd werd echter opengebroken door Kolder die goed doorging, nadat doelman Telgenkamp een Deventerse aanval onderbrak, en koppend de bal in het doel werkte (1-0).
De Almeloërs stroopten de mouwen op en zette Go Ahead flink onder druk. Toch waren de Deventenaren niet ongevaarlijk door snelle uitvallen, maar toen Turuc in de fout ging en de douche kon opzoeken, werden de aanvallende aspiraties van Go Ahead heel wat minder.
Aan Heracles-zijde kwamen Weghorst en Tannane een teentje tekort om doel te treffen, zodat de Deventer voorsprong nog tot de rust op het scorebord stond.
Kort voor rust was de gepasseerde Linssen al ingebracht en na rust ging deze helemaal los. Al in de eerste minuut kopte Linssen raak in de verre hoek, na een hoge voorzet van links (1-1). Bruns en Csiommer lieten kansen voorbijgaan om de voorsprong te vergroten, doordat doelman Van Der Hart goed op zijn post stond. Dat stond hij ook bij de kopbal van Tannane, maar tegen de rebound van Linssen had de Deventernaar geen verweer (1-2). Met fris ‘bloed’ poogde het Deventer tiental het tij nog te keren, maar slaagde daar niet in. Doelman Van der Hart hield de Deventenaren nog lang in de wedstrijd. Zag tot zijn geluk de inzet van Veldmate op de paal uiteenspatten, maar bleef het antwoord schuldig toen Linssen in blessuretijd de bal op maat kreeg van Tannane (1-3).
Met deze overwinning doen de Almeloërs de rode lantaarn over aan Fc Dordrecht.

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-3