Sportberichten


Plaatsing  
 
11-09-2014  

Nog geen nieuwe trainer voor Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo is er nog niet in geslaagd een opvolger te vinden voor de ontslagen trainer Jan de Jonge. Een gesprek met John van den Brom leidde niet tot resultaat. Op zich niet zo gek, want Van den Brom staat weliswaar op non-actief, maar krijgt wel zijn dikke salaris van Anderlecht doorbetaald. Bovendien is met wedstrijden tegen Ajax en Fc Twente voor de boeg het afbreukrisico groot.
De Jonge kreeg zijn congé na vier wedstrijden verlies op rij in de net begonnen competitie, maar ook de eindfase van de vorige competitie liep het niet en alleen het gelijke spel tegen Ajax, nodig voor kampioenschap en handhaving, redde Heracles om niet tot de nacompetitie te worden veroordeeld.
Meer ervaring is nodig, dacht de club en met het aantrekken van Sibum, Zomer en Fledderus zou dat zijn ingevuld. Niets bleek minder waar met 10 treffers tegen in vier wedstrijden.
Zomer wordt nu geslachtofferd in de uitwedstrijd tegen Ajax door interim John Stegeman als tijdelijke opvolger van de Jonge. Niet Koenders neemt zijn plek in maar Veldmate die samen met Schenkeveld het hart van de defensie vormt. Engberink maakt zijn debuut als linkerverdediger voor de geblesseerde Aktaou. In de spits neemt Weghorst waar voor de geblesseerde Avdic en Bel Hassani wordt door interim-trainer Stegeman gepasseerd ten faveure van de Wierdenaar Bruns. Verder is het team ongemoeid gelaten om tegen Ajax weer wat vertrouwen te tanken. Of Stegeman daar in slaagt? De wedstrijd een week later tegen het tot nu kleurloze Fc Twente biedt wellicht meer perspectief, maar het kan zomaar zijn dat daarna toch ene Verbeek de poort in wandelt nu alle perikelen met zijn vriend Jan De Jonge zijn afgerond.

<< Heracles Almelo contracteerde deze week ook het jonge talent Joonas Vanhanen. Het 16-jarige Finse talent is pas in januari speelgerechtigd en is dan 17 jaar. Tot dan is het alleen trainen en oefenpartijen voor de boomlange jeugdige verdediger die tekende tot medio 2017 met een optie van een jaar. De jongste speler ooit die Heracles Almelo onder contract nam. Een talent dat mag rijpen in het beloftenteam maar ook wel eens snel door kan stoten naar de eerste selectie. In de proefperiodes bij Heracles liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina