Sportberichten


Plaatsing  
 
13-08-2014  

Spelers-carroussel bij Heracles op komst

 

ALMELO – Heracles Almelo is nog naarstig op zoek naar een spits. In de wandelgangen gaat het verhaal dat Mark Uth bij Heerenveen te kennen heeft gegeven nog wel opnieuw een jaartje aan Heracles verhuurd te willen worden, mede ook omdat de Zweed Sam Larsson (IFK Göteborg) op komst is. Of de wens van de Duitser uitkomt, lijkt echter twijfelachtig. In beeld bij de Almeloërs is ook spits Michael de Leeuw van Fc Groningen. Dan echter in ruil voor Thomas Bruns, waar Fc Groningen wel oren naar heeft. Het contract van de Wierdenaar loopt na dit seizoen af. Fc Groningen heeft echter ook veel belangstelling voor linkerspits Bryan Linssen, de topscorer van het afgelopen seizoen. Dan moet er echter flink met de geldbuidel gerammeld worden, zo gaan geruchten bij de Almeloërs.

Heracles heeft verder serieuze belangstelling voor de jeugdige Fin Joonas Pulkkinen (16). Vandaag werd hij van Schiphol opgehaald door chef-scout Arend Steunenberg. De jeugdige centrale verdediger zou het beloften-team moeten versterken en word mogelijk de jongste speler bij Heracles ooit met een meerjarig contract. Vorige maand maakte de Fin een goede indruk tijdens een stageperiode. Wie eveneens een kans maakt op een beloften-contract is de Amerikaan Travis Brent (22). De rechterverdediger is al enige tijd op proef en lijkt een aanbod te krijgen.
Heracles Almelo kijkt vooral naar jonge spelers voor het beloften-team omdat het geen beroep meer kan doen op talenten van Go Ahead Eagles dat haar jeugdafdeling uit de samenwerkingsovereenkomst heeft gehaald. Bovendien kan Heracles per wedstrijd maar vier oudere veldspelers opstellen.
De transferperiode loopt nog door t/m 1 september. Pas dan is zekerheid hoe de uiteindelijke spelersgroep er uit ziet.

Archief
Terug naar vorige pagina