09-08-2014

AZ doeltreffender in Almelo dan Heracles

ALMELO – De competitie-ouverture tussen Heracles Almelo en het bezoekende AZ was er wat de Almeloërs betreft een van de gemiste kansen. Het was al in de eerste speelminuut een gemiste kans toen Tannane van dichtbij over het doel van Esteban schoot. Het eerste kwartier was qua positiespel duidelijk voor de Almeloërs maar AZ kreeg langzamerhand toch grip op de wedstrijd waarbij een pegel van Berghuis doelman Telgenkamp tot handelen dwong.
Toen even later Linssen en doelman Esteban met elkaar in botsing kwamen, koos scheidsrechter Higler voor een vrije trap voor de doelman maar niemand zou vreemd opgekeken hebben indien Higler de bal op de stip had gelegd. Vlak daarna zette Linssen Bruns in positie maar deze miste de kans op de openingstreffer en zag zijn inzet via Esteban naast gaan. In de kerende aanval bleef doelman Telgenkamp de baas bij een knal van Tankovic. Bruns kreeg kort voor rust opnieuw een kans op de openingstreffer en zag tot leedwezen van zijn teamgenoten de bal net over gaan. Geen doelpunten dus voor de rust.

De tweede helft begon spectaculair toen Henriksen goed de diepte inliep en de bal op maat kreeg van Berghuis. Doelman Telgenkamp dwong de AZ’er echter goed naar buiten zodat alleen nog een voorzet kon volgen die door Schenkeveld onschadelijk werd gemaakt.
Vlak daarop kreeg Bel Hassani de kans op de openingstreffer na een vloeiende aanval. Zijn inzet belandde buiten bereik van doelman Esteban in de korte hoek op de paal.
Het was linkspoot Berghuis die als eerste doel trof door van buiten de zestien doelman Telgenkamp te passeren (0-1). Toen even later Hupperts de bal tussen de benen van Bruns doorspeelde en vervolgens de bal in de kruising joeg, was het duel gespeeld (0-2).
Trainer Jan de Jonge paste nog wel drie wissels toe met het inbrengen van Gyasi , Weghorst en Cziommer, maar feitelijk liep Heracles na de derde Alkmaarse treffer van Tankovic achter de feiten aan (0-3).
Trainer Jan de Jonge toonde zich na afloop ontevreden: “Wij zaten bijna een uur lang goed in de wedstrijd maar beloonden onszelf niet. Na het eerst doelpunt konden wij niet in de wedstrijd blijven. Wij hebben nog iets proberen te forceren maar uiteindelijk ben ik zeer teleurgesteld over het resultaat.”
AZ-trainer Marco van Basten was daarentegen wel in zijn nopjes: “Ik wil een groot compliment aan de ploeg geven die gestreden heeft. Wij het aanvankelijk moeilijk tegen Heracles Almelo dat thuis moeilijk te bestrijden is. Zij speelden met veel beweging en dynamiek. Na twintig minuten kregen wij meer controle. In de tweede helft waren wij beter aan de bal en na de eerste goal kwam er rust en vertrouwen. Wij hebben het vervolgens goed uitgespeeld.”

Heracles Almelo - AZ 0-3
0-1 Berghuis (56), 0-2 Hupperts (63), 0-3 Tankovic (76)

Fotoreportage: Harry Broeze