Sportberichten


Plaatsing  
 
29-06-2014  

Reshmie Oogink op World Tour Taekwondo

 

ALMELO – De Almelose Reshmie Oogink is op basis van haar positie op de wereldranglijst, nummer acht in de Olympische klasse boven 67 kg., uitgenodigd voor de eerste Grand Prix van 2014 in Suzhou in China van 4 t/m 6 juli a.s.

In augustus wordt de tweede Grand Prix gehouden in Astana in Kazakhstan en in oktober volgt de derde Grand Prix. Deze vindt plaats in Manchester in England. In december vindt de finale van deze Grand Prix serie plaats. Deze wordt gehouden in Querataro in Mexico.

Het Grand-Prix circuit is een initiatief van de Wereld Taekwondo Federatie waarbij de topatleten in de diverse Olympische gewichtsklassen meerdere malen per jaar tegen elkaar uitkomen op prestigieuze en groots opgezette toernooien. De behaalde resultaten tellen, net zoals resultaten op WK, EK en overige toernooien met een WTF G-status mee voor de wereldranglijst en de atleten die eind 2015 bij de top 6 op deze ranglijst staan komen in principe, onder voorbehoud van onder meer vervanging, in aanmerking voor een kwalificatieplaats voor de Olympische Spelen Rio 2016.
 

Archief
Terug naar vorige pagina