Sportberichten


Plaatsing  
 
28-06-2014  

Roelofs Prijs CSI Twente voor ‘Flotte Deern´


'Wat wilt ze dan', lijkt Denise Sulz hier te zeggen na haar overwinning
 

GEESTEREN - De kwalificatie wedstrijd voor de Grote Prijs van Twente van zondagmiddag tijdens het CSI Twente werd pas spannend in de barrage, nadat eerst zo’n 90 gestarte ruiters voorbijkwamen. De Duitse amazone Denise Sulz (26) pakte de winst in deze Roelofs Prijs met haar paard Flotte Deern 4.
Abdullah Al Sharbatly werd tweede met de vroeger door Gerco Schröder gereden (Eurocommerce) Callahan en Timothy Hendrix was met de derde plaats de beste Nederlander op Cedrick 8. Hij was het, die meteen een tijd op de klok zette van 41,67 seconden. Daar konden de anderen zich op richten. Uiteindelijk doken daar Abdullah Al Sharbatly en Denise Sulz nog onder. De Duitse amazone uit Nagold bij Borken, liet zien dat ‘Flotte Deern’ haar naam volledig waar maakte want de merrie sprong effectief, ook als ze kort in de wending werd gezet. Oud- Weerseloër Jos Lansink met Zerlin M, Lisa Nooren op Sabech D’Ha, Jessica Kürten met Cool and Easy en Janika Sprunger met Uptown Boy waren verder de enige die in de barrage eveneens foutloos bleven maar de tijd voor het podium niet konden verbeteren.

Na afloop van de rubriek om de Roelofs Prijs, ontving Stalhouderij en Fokkerij Roelofs uit Den Ham van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) het prestatiepredicaat voor het fokproduct O. Zermie 6. De publieke uitreiking was een eerbetoon vanwege het hoge aantal toppaarden dat fokker Roelofs wist te bereiken.

Archief
Terug naar vorige pagina