Sportberichten


Plaatsing  
 
08-06-2014  

Oogink zilver, Van Baaren brons in Swiss Open

 

Rhesmie Oogink won haar eerste partij tegen de Oostenrijkse Nadja Losert vroegtijdig door het grote puntenverschil van 13-1. Haar tweede partij was een herhaling van de halve finale van een week eerder tegen de Poolse Aleksandra Krzemieniecka. Nu bleek de Poolse meer tegenstand te bieden maar Oogink wist wel te winnen met 7-6. Haar volgende tegenstander was de regerend Olympisch kampioen Milica Mandic en net als vorige week ging de strijd gelijk op zodat wederom in de verlenging de ‘Golden Point’ de beslissing moest brengen. Ook nu trof de Servische eerder zodat zilver resteerde voor de Almelose.

Joyce van Baaren, als vierde geplaatst voor dit toernooi, moest haar eerste wedstrijd tegen de Franse Cindy Rabani, een partij die ze met een groot verschil van 12-1 op haar naam schreef. Haar volgende tegenstandster was de voor het Braziliaanse Militaire Team uitkomende Fernanda Soares De Souza die haar eerste partij ook met grote overmacht wist te winnen. Van Baaren kon dus op meer verzet rekenen en dat was ook het geval. De Almelose won echter keurig met een eindstand van 4-1. In de halve finale moest Van Baaren het opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Zwitserse Nina Klaey, die als eerste was geplaatst voor dit toernooi, en de Spaanse Katia Calvar Martinez. Verrassend genoeg, won de Spaanse deze partij met een Golden Point waardoor zij in de halve finale de tegenstandster werd. De partij ging gelijk op, maar de Spaanse trok in deze aan het langste eind en won nipt met 2-1 van Van Baaren waardoor de Almelose wederom brons genoegen moest nemen.

Voor Patrick Jonker en Pascal Niks, eveneens van Taekwondo Oude Luttikhuis, waren de deelname aan het Oostenrijks Open en het Swiss Open vooral rijke ervaringen. Jonker verloor in Lausanne de eerste partij tegen de sterke Rus Ivan Nikitin en voor Niks werd het verlies tegen de Italiaan Stefano Di Venanzio.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina