Sportberichten


Plaatsing  
 
07-06-2014  

Pelupessy en Fledderus naar Heracles Almelo


Joey Pelupessy en Mark-Jan Fledderus (foto: Fotovakschool)
 

ALMELO – Met het aantrekken van het jeugdige talent Joey Pelupessy en Mark-Jan Fledderus (meldt V.I.) gaat Heracles Almelo door met het formeren van een ideale mix van talent en ervaring voor het voetbalseizoen 2014/2015.
De geboortige Almeloër Pelupessy speelde o.a. voor SVVN voordat hij werd aangetrokken door de voetbalacademie Fc Twente-Heracles. Hij speelde het afgelopen seizoen een dertigtal wedstrijden in de Jupiler League. Ook speelde hij nog twee wedstrijden in het Nederlands team onder de 20 jaar.
Mark-Jan Fledderus (Coevorden-1982) stapte 3 jaar geleden over van Heracles Almelo naar Roda JC om meer kans te hebben op Europees voetbal. De degradatie dit jaar werd dus een grote domper voor de 31-jarige middenvelder die nu weer terugkeert bij Heracles Almelo voor zeker twee seizoenen (+ optie 1 jaar).
'Afgelopen seizoen hadden we geen goede mix tussen jong en oud', zei voorzitter Jan Smit in het gesprek met Voetbal International. 'We zetten in op meer ervaring. Een middenveld met Sibum, Fledderus en Cziommer behoort nu tot de mogelijkheden. Dan praat je over heel wat gebundelde wedstrijden in de Eredivisie', aldus Smit.

De overgang werd later ontkend door Fledderus met onderstaande Tweet:


Kortom er is nog geeen deal waar een handtekening onderstaat.

Bij de club is de voorverkoop van seizoenkaarten inmiddels flink op gang gekomen na het eerder contracteren van Bas Sibum, keeper Bram Castro en het verlengen van het contract met Simon Cziommer.

De Heraclieden starten op 30 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 5 juli volgt de presentatiewedstrijd tijdens het Almelo's Feestje tegen een selectie van spelers van Almelose amateurverenigingen op de 'Oale Groond' aan de Bornsestraat bij Avc Heracles.
De afscheidswedstrijd van spelers die vertrokken bij Heracles Almelo heeft in ieder geval al een bedrag van € 37.000,00 in het laadje gebracht voor de Stichting Straatkinderen Ghana van Kwame Quansah. U kan nog doneren via: IBAN nummer NL45 ABNA 0590.0109.80 t.n.v. Heracles Almelo onder vermelding van donatie ‘Stichting Straatkinderen Ghana’.

Archief
Terug naar vorige pagina