Sportberichten


Plaatsing  
 
30-05-2014  

Heraclied ‘Isie´ Greving overleden

 

ALMELO – Oud- Heraclesvoetballer Roelof ‘Isie’ Greving is overleden. Hij werd 78 jaar. De Drent kwam in 1957 van het Groningse Be Quick naar Heracles waar hij in zijn eerste seizoen al promotie meemaakte van de tweede naar de eerste divisie. In 1962 promoveerde Greving met Heracles naar de eredivisie om uiteindelijk in 1965 over te stappen naar Go Ahead Deventer waarvoor hij nog op Europees niveau speelde tegen o.a. Celtic. Hij bleef echter in Almelo wonen.
Greving stond bekend om zijn snelheid en gave techniek en was vooral een aangever voor de spitsen Joop Schuman en Hennie van Nee, die hij met zijn fraai traptechniek op maat bediende. Met Barend Vrieling vormde hij jaren een stevig aanvalskoppel op de rechterflank. Ook wist Greving zelf regelmatig te scoren. Van het seizoen ’62 tot zijn vertrek in ’65 scoorde hij 31 keer voor de Heraclieden. Na zijn actieve carrière was hij nog jaren actief als jeugdtrainer bij het dit jaar 100-jarige Sv Almelo.
Gelegenheid tot condoleren: dinsdag 3 juni, Uitvaarthuis Twente, Twentelaan 26 Almelo
De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

< Heracles 1961-1962
knielend: ‘Isie’ Greving, Hennie van Nee, Joop Schuman, Barend Vrieling, Dick Reekers en Joop Brand.
staand: Gerrie Donner, Gerrit Pesman, Jan van der Wind, Herbert Finken, Wolfram Arnthof en trainer Jaap van der Leck.
In het promotieseizoen 1962-1963 scoorde dit kampioensteam vanaf de start 8 overwinningen op rij voordat Feijenoord een einde maakte aan de zegereeks.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina