Sportberichten


Plaatsing  
 
29-05-2014  

Sercodak Dalfsen pakt derde handbalbeker op rij

 

ALMERE/DALFSEN - Een sfeervol Topsportcentrum te Almere, gevuld met ruim 2000 toeschouwers, zag hoe SERCODAK/Dalfsen en KRAS/Volendam de landelijke handbalbeker van het seizoen 2013/2014 veroverden.

SERCODAK/Dalfsen bereikte de bekerfinale door winst op respectievelijk Fortissimo, Quintus en VOC. Hellas was succesvol tegen VZV, Venlo en E en O. Dit resulteerde zodoende in dezelfde eindstrijd als vorig jaar, toen Dalfsen vooral in de tweede helft het verschil maakte: (13-11) 35-19.
Ditmaal was het verwachte krachtsverschil al sneller zichtbaar. In een rommelige eerste helft waarbij Hellas tot 5-5 (15”) gelijke tred kon houden, was Dalfsen vooral op snelheid en individuele kracht een klasse beter. Aan beide kanten werden veel kansen gemist en technische fouten gemaakt, toch kon Dalfsen redelijk eenvoudig naar 12-7 uitlopen. Ook de Haagse mandekking op opbouwster Inger Smits had weinig effect. De regerend landskampioen zocht, zonder echt top te hoeven spelen, bij 16-10 de kleedkamers op. In de tweede helft gooide Dalfsen het tempo omhoog, wat al snel een verschil van tien doelpunten opleverde: 22-11. Dat Sercodak/Dalfsen over een bredere selectie met meer handbaltalent beschikt, was voor niemand een verrassing. De ploeg bleek ook in Almere vanaf alle posities dreigender en heer en meester in de break-out. Met iets meer dan een kwartier te gaan, nam Hellas-coach Nico Stet bij 27-13 een time-out en gaf instructies voor een dubbele mandekking. Dit had aanvankelijk een positief effect, want zijn ploeg knokte zich op karakter een beetje terug naar 29-19. Het slotakkoord was echter aan de meiden van Peter Portengen, die bij een eindstand van 33-19 voor het derde jaar op rij de beker mee naar Overijssel mochten nemen.
De dames van Sercodak/Dalfsen hebben overigens maar één dag om uit te rusten van deze bekerstrijd. Komende zaterdag wacht namelijk het tweede duel in de best-of-three serie om de nationale titel. Wint Dalfsen deze uitwedstrijd tegen Succes Schoonmaak/VOC (19.30 uur, Sporthal Elzenhagen, Amsterdam), dan mag de ploeg zich voor de vierde keer kampioen van Nederland noemen.

Doelpunten Sercodak/Dalfsen:
Myrthe Schoenaker 6, Inger Smits 6, Yara Nijboer 6, Ellen Schutte 5, Esther Schop 3, Sharina van Dort 2, Nicol Kooiker 2, Alineke Ros 1, Lynn Knippenborg 1, Marion Oosterveld 1. Doelpunten Hellas: Celine Michielsen 4, Angelique van Duijvenbode 3, Lisanne van Vliet 3, Talisa Groen 2, Michelle Favre 2, Paula Berest 2, Fenne Rijks 1, Lisette Moelker 1, Paulien Barendrecht 1.

Archief
Terug naar vorige pagina