Sportberichten


Plaatsing  
 
23-05-2014  

Heracles contracteert 4 nieuwe talenten


v.l.n.r.: Wout Weghorst, Menno Heerkes, Mark Engberink en Fahd Aktaou
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft vier beloftevolle nieuwelingen aan zich gebonden. Spits Wout Weghorst (21) komt over van FC Emmen waar hij afgelopen seizoen in 34 wedstrijden 11 keer scoorde. Hij stond eerder onder contract bij Willem II en speelde oorspronkelijk voor NEO in Borne. Verdedigende middenvelder Menno Heerkes (20) maakt de overstap vanuit Heerenveen en speelde eerder voor Emmen. De zoon van oud-Heracles-trainer Gert Heerkes komt uit Hardenberg.

Linksback Mark Engberink (21) komt over van Jong FC Twente waar hij afgelopen jaar 8 wedstrijden in de Jupiler League speelde. Engberink is geboren in Enschede. Ook Fahd Aktaou (21) komt naar Almelo. De linksback maakt de overstap van Almere City (afgelopen seizoen 13 duels in de Jupiler League). De geboortige Amsterdammer  speelde in de opleiding voor Feijenoord en Sc Heerenveen waar hij transfervrij vertrok naar Almere City.

Heerkes, Weghorst en Aktaou tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar, Engberink signeert een contract voor één jaar met twee optiejaren. ‘We zijn blij met deze jonge spelers’, vertelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. ‘Heracles Almelo is een club die staat voor het ontwikkelen van jonge spelers. In dat licht moet de komst van deze nieuwelingen ook gezien worden. Jonge spelers proberen we zoveel mogelijk uit de regio te halen. We werken hier met één selectie waar we twee elftallen mee bemannen. Ze krijgen de tijd om aan te pikken bij het niveau.’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina