Sportberichten


Plaatsing  
 
08-05-2014  

Thijs Oosting assistent-coach bij Eurosped TVT

 

ALMELO – Met het aantrekken van Thijs Oosting als rechterhand van trainer-coach Jan Berendsen heeft de Almelose volleybal-eredivisionist Eurosped TVT ook de technische staf rond. Eerder al rondde Eurosped TVT de transfers af rond het damesteam waarmee de club de uitdagende ambities in het komende seizoen wil waarmaken.
Assistent-coach Thijs Oosting is een volleyballiefhebber pur sang die zelf vanaf zijn 8e actief is geweest als speler bij Ecare Apollo 8 in Borne. Van zijn 15e tot zijn 23e jaar heeft hij hier in het eerste en tweede team gespeeld totdat een knieblessure hem dwong te stoppen als speler op hoog niveau. Inmiddels was Thijs ook al actief als trainer/coach, eerst bij de jeugd, later bij de bij de senioren. De laatste jaren als trainer van het tweede herenteam.
De kennismaking met Jan Berendsen en daarmee Eurosped-TVT was tijdens de opleiding voor VT4. “Voor de opleiding heb ik 6 maanden stage gelopen bij Jan Berendsen en kennisgemaakt met zijn werkwijze. Deze beviel mij prima en blijkbaar werd de samenwerking ook van de zijde van de club gewaardeerd gezien het feit dat ik door hen ben benaderd” aldus Oosting. “De keuze voor Eurosped-TVT was niet moeilijk. De ambities van de club, de aantrekkingskracht die de club op speelsters heeft en het niveau van de selectie, het totale plaatje van een topclub klopt en daar wil ik graag aan de slag”.
Het contract met Oosting is voor één seizoen, waarbij uitdrukkelijk de intentie is uitgesproken om voor langere periode samen te werken. Het contract gaat per direct in.

Archief
Terug naar vorige pagina