Sportberichten


Plaatsing  
 
03-05-2014  

Heracles Almelo verliest in Groningen

 

GRONINGEN – Na het laatste nodige puntje te hebben binnen gehaald tegen Ajax, stond er voor Heracles Almelo in de uitwedstrijd tegen Fc Groningen niets meer op het spel in deze eindige competitie 2013-2014.
De vertrekkende Pasveer mocht van de kant toekijken en Wierdenaar Dennis Telgenkamp stond onder de lat. Na een kwartiertje kreeg Telgenkamp het nakijken bij een intikkertje van van Richairo Zivkovic die de bal op maat kreeg aangespeeld door Nick van der Velden. Groningen nam wat gas terug en Heracles Almelo ontwikkelde vervolgens een veldoverwicht dat na een dik half uur spelen werd beloond doordat Rosheuvel de rebound van een kopbal van Mark Uth inschoot (1-1). Bij de rust had dat 1-2 kunnen zijn indien Brian Linssen niet net over het doel van doelman Bizot had gemikt.

Na rust probeerde Heracles het overwicht uit te bouwen maar het was in de voorste linie niet scherp genoeg. Toen Groningen daarna even aandrong, was het snel gedaan met de Almelose aspiraties. Zivkovic liet een poeier los die Telgenkamp nog fraai wist te keren maar met nog 20 minuten op de klok wist van der Velden de debuterende Telgenkamp wel te verschalken (2-1). Toen 3 minuten later ook invaller Michael de Leeuw Telgenkamp het nakijken gaf, was de wedstrijd beslecht en bleven de punten in Groningen.
Jan de Jonge sprak na afloop van een domper: “Wij hebben leuk gevoetbald zoals vaker dit seizoen. Het positiespel was verzorgd. Het onbrak echter aan meedogenloosheid. Zowel voorin als achterin.” Erwin van der Looi vond dat zijn team aanvankelijk te gemakzuchtig speelde: Wij hadden het niet gemakkelijk maar hebben uiteindelijk het seizoen met een goede overwinning afgesloten.”

FC Groningen-Heracles 3-1
(1-1)
16. Zivkovic 1-0, 34. Rosheuvel 1-, 69. Vd Velden 2-1, 72. De Leeuw 3-1.|

Fototeportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Janssen

Opstellingen:
FC Groningen: Bizot, Kappelhof, Botteghin, Burnet, Van Nieff, Chery (81. Adorjan), Kostic, Lindgren (58. De Leeuw), vd Velden (84. Cijntje), Zivkovic, Hateboer.
Heracles: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (77.Streutker), Rienstra, Davidson, Cziommer, Quansah (45. Koenders), Bel Hassani, Rosheuvel (77. Bruns), Uth, Linssen.

Archief
Terug naar vorige pagina