Sportberichten


Plaatsing  
 
14-04-2014  

Zilver voor Reshmie Oogink op TKD German Open

 

HAMBURG – Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo nam met 3 spelers deel aan het German Open in Hamburg ter voorbereiding op het EK Taekwondo dat van 8 t/m 11 mei plaatsvind in Kharkiv, Oekraïne.
Reshmie Oogink (-73 kg), won haar eerste partij tegen de Duitse Akca Meldan met 11-3. Haar tweede partij tegen de Spaanse Elena Gomez Martinez die in het begin van de wedstrijd al een onterecht punt kreeg toegekend door de jury. Toch liet oogink zich niet van de wijs brengen en trok de partij met 7-4 naar zich toe. In de finale moest ze tegen de Amerikaanse Jacqueline Callaway, een tegenstandster waarvan ze tijdens de Dutch Open nog won. In deze partij liet ze zich verrassen en nam de Amerikaanse direct een voorsprong en dat bleek in de verdere partij moeilijk in te lopen omdat ook de Amerikaanse wist te scoren met rake treffers. Oogink verloor uiteindelijk met 8-6 en dat was goed genoeg voor zilver.

De tweede troef van Taewondo Oude Luttikhuis was Joyce van Baaren (-62 kg). Zij lootte de eerste partij vrij, waarna ze het op moest nemen tegen de Russische Amina Nimatuleava. In de eerste ronde ging de strijd nog gelijk op maar daarna was Van Baaren ongenaakbaar en sloot af met een 14-5 winst. In de kwartfinale ontmoette Van Baaren vervolgens de Spaanse Diana Vasquez Valles. Hier ging de strijd gelijk op tot 5-5 waarna de Spaanse telkens een puntje voor bleef en Van Baaren naast in ieder geval een bronzen medaille greep.

Voor Patrick Jonker was het German Open vooral een ervaring hoe het niet moet. In zijn eerste partij tegen een Kazakstaan ging het niet zoals gepland en kreeg Jonker diverse strafpunten waardoor uiteindelijk diskwalificatie volgde.
 

Archief
Terug naar vorige pagina