13-04-2014

Heracles laat zich aftroeven in Utrecht

UTRECHT – Een slap spelend Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag in en tegen Utrecht laten aftroeven en verloor met 2-1. De Utrechtse doelpunten kwamen uit spelhervattingen tot teleurstelling van trainer Jan de Jonge getuige zijn commentaar achteraf; “FC Utrecht speelde met meer gif dan ons en had de intentie om te winnen. Met name in het tweede deel van de eerste helft hebben wij niet gevochten. Daarover ben ik in de rust zeer kwaad geworden. In de tweede helft heb ik meer strijd gezien. Uiteindelijk hebben wij door slecht verdedigen bij twee spelhervattingen verloren.” Zijn collega Jan Wouters gaf aan dat zijn team als collectief de winst behaalde: “Wel zetten wij te weinig druk en was Heracles Almelo voetballend beter. Na de 2-1 durfden wij wel druk te zetten. Al met al is de opluchting erg groot.”
Heracles moet nu in de resterende wedstrijden tegen kampioenskandidaat Ajax en Fc Groningen minimaal één punt behalen om zich op eigen kracht vrij te stellen van de nacompetitie.

In de eerste fase van de wedstrijd had Heracles het beste van het spel zonder echte kansen te creeeren. Het was Utrecht dat na een kleine 20 minuten de score opende uit een vrije trap van Toornstra die werd ingekopt en door Pasveer werd gekeerd maar in de rebound door Mulenga met een buitenspelluchtje kon worden ingeschoten. Nog voor de rust kwam daar een kopgoal bij door invaller Agudelo die wederom een vrije trap van Toornstra inkopte achter de kansloze Pasveer.
Na rust en een donderpreek van trainer De Jonge kwam Heracles feller uit de kleedkamer en wist het na een fraaie aanval over links, waar Bruns met een subtiele voetbeweging Davidson op pad stuurde voor een voorzet op maat richting de tweede paal, waar Mikhail Rosheuvel koppend kon afronden.
Heracles probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren maar toen Schenkeveld na twee keer geel richting kleedkamer kon, was de strijd gestreden en Fc Utrecht veilig.

Fc Utrecht - Heracles Almelo 2-1