Sportberichten


Plaatsing  
 
11-04-2014  

CH Albergen wijkt uit naar ‘Mensman’ Geesteren

 

ALBERGEN – Het jaarlijkse hippische evenement van paardensportvereniging Het Twentse Ros wijkt noodgedwongen uit naar de terreinen van ‘Erve Mensman’ in Geesteren. Aanleiding is dat het terrein Kemna bij Albergen niet langer meer beschikbaar is door het verbouwen van maïs. In het verleden week het evenement wegens hevige regenval ook al eens uit naar het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Beide accommodaties beschikken over een Allweather zandbodem. In Almelo maar liefst 2 ha. In Geesteren is de sportbodem wat kleiner waardoor het programma van het CH Albergen met enkele dagen wordt uitgebreid en wordt gehouden van 15 t/m 21 april.

Voor de deelname heeft de verhuizing geen gevolgen omdat ruiters en amazones steeds meer de voorkeur geven aan een zandbodem. Ook in de editie van 2014 staan (inter)nationale toppers uit de regio op de startlijst zoals Tom Brinkman, Gert-Jan Bruggink, Michael Greeve, Willem Greve, Anne-Liza Makkinga, de gebroeders Ben, Gerco en Wim Schröder, Chantal Regter en Hendrik Jan Schuttert en maakt bijvoorbeeld ook Albert Zoer zijn opwachting.
De grote finale bij het springen wordt deze keer een nationale rubriek 1.40 meter. Daarmee neemt de organisatie afscheid van een grote prijs in combinatie voor alle klassen en komt nu ongetwijfeld een grote naam in aanmerking voor de Grote Prijs van Albergen die als enige rubriek met een barrage wordt verreden. Alle andere springrubrieken gaan direct op tijd vanwege het aantal deelnemers.
Ook op het programma staan de nationale voorronden bij de jeugd zoals de KNHS Hartog Lucerne Trophy voor pony’s en de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie voor junioren en young riders bij de paarden.

In het randprogramma een heuse kinderbioscoop, clown Henkie en kan er eieren worden geschilderd, ponyrijden of worden geschminkt. Ook is er een show van The Blue Brothers, een circusact op trampoline. Traditioneel is de entree gratis en kosten de consumptie en snacks 1 euro.

Meer info: www.twentserosalbergen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina