Sportberichten


Plaatsing  
 
24-03-2014  

Volleytalent Lea van Rooijen naar Eurosped TVT


Lea van Rooijen (8) verlaat Houten voor Almelo
 

ALMELO - Diagonaal speelster Lea van Rooijen verruilt het Houtense Taurus voor Eurosped-TVT. Met de komst van de 20-jarige diagonaal speelster versterkt Eurosped-TVT zich met een talent met veel potentie.
Volgens trainer Jan Berendsen wint Eurosped-TVT aan aanvals- en blokkeerkracht met de 1m86 lange speelster. “Ik ken Lea al enige tijd, volg haar vanaf haar start in de Jeugd van Oranje en weet dat ze absoluut de potentie heeft om de overgang van Topdivisie naar Eredivisie succesvol te kunnen maken” aldus Jan Berendsen. “Nu is voor haar het moment aangekomen voor de volgende stap en ik ben blij dat ze voor Eurosped-TVT heeft gekozen.”
Vanzelfsprekend is Lea zelf ook blij met de overstap: “Het is voor mij een mooie kans om me verder te ontwikkelen. Eurosped-TVT komt op het juiste moment. Het is nu of nooit voor mij als het gaat om het maken van de volgende stap in topsport. Ik moet vol aan de bak en nog veel leren om een stabiele factor te worden in de eredivisie. Het is allemaal een niveau hoger; de handelingssnelheid, een hoger blok, kortom er valt veel te leren. Met Jan Berendsen als trainer denk ik dat me dat wel gaat lukken.”
Met het aantrekken van Lea van Rooijen krijgt het team van Eurosped-TVT langzaam de contouren voor het seizoen 2014-2015.

Archief
Terug naar vorige pagina