08-03-2014

AZ te sterk voor Heracles Almelo

ALKMAAR - Een rode kaart voor Koenders, geel voor Bruns en een kansloze nederlaag was het resultaat voor Heracles Almelo in de uitwedstrijd tegen AZ.
Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Sanders stonden de Almeloërs onder druk en dat resulteerde na een kwartier in een voorsprong voor AZ toen de Amerikaanse spits Aron Jóhannsson een fraaie aanval doeltreffend afrondde. Hij had een minuutje later de wedstrijd al in het slot kunnen gooien maar toen stond de paal de bal in de weg. Na dik 25 minuten opnieuw malleur voor de Heraclieden toen Koenders met rood mocht vertrekken omdat hij de nagenoeg doorgebroken Jóhannsson licht toucheerde waardoor deze niet op kon stomen naar het doel van Pasveer. Een kleine tien minuutjes later viel dan toch het tweede Alkmaarse doelpunt wederom van de voet van Aron Jóhannsson.

Na rust leek Heracles verdedigend wat beter te staan en bovendien wist doelman Pasveer achtereenvolgens een schot van Berghuis te keren en een kopbal uit de lucht te plukken. Aanvallend wisten de Almeloërs echter geen vuist te maken. Het waren Mattias Johansson, na aangeven van Berghuis en Viktor Elm, in blessuretijd, die uiteindelijk de eindstand op het scorebord lieten zetten.

AZ - Heracles Almelo 4-0
(2-0)
1-0 Aron Jóhannsson (16), 2-0 Aron Jóhannsson (37),3-0 Mattias Johansson (79), 4-0 Elm (90+1)

Fotoreportage: Harry Broeze