Sportberichten


Plaatsing  
 
21-02-2014  

Reshmie Oogink pakt titel in Emiraten


Reshmie Oogink en Joyce van Baaren (r)
 

ALMELO - Taekwondoka Reshmie Oogink heeft vrijdag de Fujairah Open in de Verenigde Arabische Emiraten op haar naam geschreven. De 24-jarige Almelose won in de finale met 7-1 van de Zweedse Casandra Ikonen, de winnares van brons op het afgelopen WK
In de halve finale versloeg Oogink regerend Olympisch kampioene Milica Mandic. “Ik ben hier heel blij mee”, liet Oogink na afloop dan ook weten. “Deze gouden plak sluit mijn reeks van toernooien goed af.”
Twee weken terug won Oogink ook al de Zweedse Trelleborg Open, waarna ze afgelopen week vroegtijdig werd uitgeschakeld tijdens de Luxor Open in Egypte.
Oogink kwam in Fujairah goed door de eerste ronde heen. Ze won met 9-1 van de Koreaanse Dasol Kim en trof vervolgens Mandic. "Dat was een moeilijke tegenstandster, maar ik versloeg haar in december ook al eens in Manchester. Ik kon mij aan mijn strategie houden en daardoor was zij niet in staat om er door te komen met haar technieken", aldus Oogink na afloop over haar halve finale. “In de finale kwam ik door een hoofdtreffer al snel op een voorsprong, maar ik kon haar niet onderschatten. Ze heeft brons gewonnen op het WK."

Clubgenote Joyce van Baaren greep in haar klasse tijdens de Fujairah Open net naast het brons. Van Baaren versloeg haar tegenstandster uit de Ukraïne maar verloor de strijd om brons in een spannende partij tegen de Franse Magda Wiet Henin omdat deze uiteindelijk punten voor een terffer aan het hoofd van Joyce van baaren kreeg toebedeeld maar volgens coach Thijs Oude Luttikhuis absoluut geen treffer was.
In Egypte een week eerdertijdens het Luxor Open, verloor Van Baaren in de eerste partij van de de bronzen medaillewinnares van de laatste WK, Rabia Gulec uit Duitsland.

Archief
Terug naar vorige pagina