24-01-2014

Heracles Almelo ontsnapt tegen RKC Waalwijk

De ontlading is groot bij Mark Uth nadat hij met het hoofd de 2-0 voor Heracles Almelo scoort.

ALMELO – Het leek er vrijdagavond in het kille Polman Stadion niet op dat RKC naar Almelo was gekomen om de winst te pakken. Gedurende de hele eerste helft kreeg Heracles-doelman Pasveer louter terugspeelballen te verwerken om nog enigszins warm te blijven. Heracles zocht wel de aanval, veelal over rechts waar Rosheuvel teveel individueel trachtte op te lossen en ook de schaarse voorzetten niet op maat waren.
Ondanks het overwicht en een korte periode waarin RKC-doelman Van Dijk enkele keren handelend moest optreden, zoals bij een vrije trap van Simon Csiommer, duurde het tot vlak voor rust voordat de inkomende Linssen de rebound van het schot van Ben Rienstra wel doeltreffend afrondde.
Na rust een zelfde voortzetting, totdat Heracles via een fraaie kopstoot van Mark Uth uit een even fraaie voorzet over rechts, uitliep naar 2-0.
Pas toen begon RKC voorwaarts te voetballen, bemoeide Sno zich meer met de aanval en werd de druk met wissels opgevoerd. Heracles kroop in zijn schulp en probeerde met uitvallen nog tot een treffer te komen en zette ook nog Bruns, Tannane en nieuwkomer Barry Powel in om de achterhoede wat te ontlasten.
Het was RKC’er Damiano Schet die zijn harde vrije trap vanaf zo’n twintig meter langs doelman Pasveer in het net zag belanden, nadat de bal onderweg van richting werd veranderd (2-1).
Het werd in de slotfase nog even billen knijpen voor de Heraclieden, maar de winst werd binnen gehaald waardoor Heracles opschoof naar het linker rijtje en RKC alleen NEC en ADO Den Haag nog onder zich weet.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 2-1 (1-0)
41.Bryan Linssen 1-0, 54.Mark Uth 2-0, 67.Damiano Schet 2-1

Fotoreportage: Alexander Kamp