Sportberichten


Plaatsing  
 
06-05-2008  

Heracles en Heerkes verwachten er snel uit te komen

 
Heracles Almelo gaat door met Gert Heerkes. De coach werd halverwege dit seizoen als tussenpaus aangesteld na het ontslag van Ruud Brood, maar heeft de clubleiding dusdanig overtuigd dat hij langer mag blijven.
Afgelopen weekend heeft assistent-trainer Hendrie Krüzen al voor zichzelf besloten zijn Heracles Almelo trouw te blijven. Gisteren heeft voorzitter Jan Smit gesprekken gevoerd met interim-trainer Gert Heerkes en beide partijen verwachten zeer binnenkort, waarschijnlijk woensdag, met het nieuws naar buiten te komen dat ook Heerkes langer in Almelo blijft.

Jan Smit sprak al eerder de intentie uit graag verder te willen met het duo Heerkes-Krüzen, maar wilde eerst zekerheid hebben over het blijven van Hendrie Krüzen. Nu dat hoofdstuk afgesloten is, lijkt het vastleggen van Heerkes slechts een formaliteit te worden.

De 42-jarige Heerkes nam in januari de taken over van de pas ontslagen Ruud Brood en hij slaagde er samen met Hendrie Krüzen in Heracles weer aan het voetballen te krijgen. Een goede reeks in januari en februari zorgde ervoor dat de ploeg zich op een veilige plek in de eredivisie nestelde waardoor de Almeloërs ook volgend jaar weer actief zijn op het hoogste plan in Nederland. Daarnaast haalde sportinstructeur bij defensie ook nog de halve finale van het bekertoernooi, maar daarin ging Heracles na strafschoppen onderuit tegen Roda JC. Door het langere verblijf van Heerkes in Almelo moet hoofdklasser ACV op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Die club stelde Heerkes namelijk al voor zijn avontuur bij Heracles aan voor komend seizoen, maar dat contract bevatte een clausule dat hij mocht vertrekken bij interesse uit de Eredivisie.

Archief
Terug naar vorige pagina