08-12-2013

Heracles knokt zich naar 1-3 in Kerkrade

Tot opluchting van trainer Jan de Jonge maakte Tannane zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht Heracles daarmee in veilige haven.

KERKRADE – De uitwedstrijd van Heracles Almelo in Kerkade tegen Roda JC begon slaapverwekkend waarin beide teams zich nauwelijks kansen voordeden. Pas nadat Roda JC via Wiljan Pluim na 18 minuten op voorsprong kwam en oud- Heraclied Fledderus met een liesblessure plaats moest maken voor een andere oud- Heraclied Höcher, kon het Almelose Heracles zich enigszins richten op voorwaarts voetbal. Het was routenier Cziommer, die deze wedstrijd de voorkeur kreeg boven Kwame Quansah, die de Almeloërs langszij bracht (1-1) door van buiten de zestien de bal in het net achter doelman Kurto te prikken en gelijk ook de ruststand op het bord stond. Na de rust ontstond een open spel waarin beide teams voor de winst gingen en over en weer wat kansen ontstonden waarbij Pasveer twee goede reddingen verrichtte. Na het inbrengen van Tannane voor Rosheuvel keerde voor het eerst in de historie het tij toen Kurto niet adequaat reageerde op een afstandsschot van diezelfde Tannane waardoor Heracles op voorsprong kwam (1-2) met nog 10 minuten te spelen. Even daarvoor zag Bel Hassani zijn lepe inzet nog gekeerd door dat Kurto nog net de vingertoppen tegen de bal kreeg. De Limburgers gooiden alles op de aanval waarbij Heracles ontsnapte door schoten voorlangs en een kopbal van verdediger Luijckx die door Pasveer op de doellijn werd gepareerd. Het was Tannane die echter kort daarvoor aan alle onzekerheid een eind maakte door in de omschakeling opnieuw doelman Kurto te passeren (1-3) en zo een historische zege in Kerkrade veilig stelde en de Heraclieden ook bij de Limburgers langszij bracht in de competitiestand.

Roda JC - Heracles Almelo 1-3
(1-1), 1-0 Pluim (18), 1-1 Cziommer (35), 1-2 Tannane (79), 1-3 Tannane (88)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)